Home [njuz] Novi Pazar i Bolonja

Novi Pazar i Bolonja

83
0

diploma.jpgProrektor Internacionalnog univerziteta iz Novog Pazara prof. dr Said Kačapor predstavnicima niških medija istakao je prednosti upisa na ovom fakultetu, koji trenutno pohađa oko 5.000 studenata. Pored renomiranih profesora iz Srbije, na ovom fakultetu zapošljeni su i profesori iz Crne Gore, Makedonije, Libije i Nemačke …

Prorektor prof. dr Sait Kačapor rekao je da je ovaj fakultet pokazao veliko interesovanje za primenu Bolonjske deklaracije
zato što su studijski programi na mnogim fakultetima neprimereni i ne mogu koristiti studentima ukoliko žele da svoje znanje primene u nekoj od zemalja Evropske unije.

-Što se tiče našeg fakulteta, smatramo da smo zadovoljili neophodne uslove po pitanju izbora predmeta, koji su bodovani evropskim sistemom kreditiranja, a i tehničke opremljenosti prostorija je na visokom nivou, pa se nadamo da ćemo uskoro dobiti akreditaciju -rekao je prorektor prof. dr Said Kačapor.

Na fakultetu je trenutno najveća zainteresovanost na Odseku za dizajn i modernu kreaciju. Šef ove katedre prof. dr Ervin Ćatović istakao je da na odseku već postoji pet generacija sa oko 35 studenata.

-Ovo je optmalni broj studenata koji omogućava timski rad studenata i profesora, tako da se svakom studentu može pružiti potrebna pažnja. Posle trogodišnjeg školovanja studenti dobijaju zvanje bečelora, po kome nije diplomi-rani stručnjak, ali je konkurentan na tržištu. Posle četiri godine studiranja postaje diplomirani stručnjak iz date oblasti, da bi posle petogodišnjeg školovanja dobio zvanje mastera – rekao je prof. dr Ervin Ćatović.

Na fakultetu je u pripremi i studijska grupa za glumu i pozorišnu umetnost u klasi Branislava Lečića, na departmanu u Nišu Intrenacionalnog univerziteta u NovomPazaru.