Home [njuz] Studenti iz Srbije u poseti Briselu

Studenti iz Srbije u poseti Briselu

35
0

vesti3Telekom Srbija podržao projekat „Učimo sa Evropom” koji ima za cilj upoznavanje funkcionisanja institucija Evropske unije, pa samim tim, i približavanje evropskih vrednosti studentskoj populaciji u Srbiji.

Telekom Srbija aktivno učestvuje u programima podrške mladima širom Srbije. Pored saradnje sa studentskim asocijacijama i Matematičkom gimnazijom, Telekom Srbija je odlučio da proširi svoju podršku mladima učešćem u projektu “Učimo sa Evropom” koji ima za cilj upoznavanje funkcionisanja institucija Evropske unije, pa samim tim, i približavanje evropskih vrednosti studentskoj populaciji u Srbiji. Posebno nam je drago što ciljna grupa ovog projekta obuhvata sve članove studentskih parlamenata u Srbiji, bez obzira na to gde studiraju i koju oblast izučavaju. Nadamo se da će nagrađeni studenti preneti stečena iskustva svojim kolegama i primeniti ih u radu studentskih parlamenata.

“Telekom Srbija ima dugu tradiciju saradnje i ulaganja u mlade i obrazovanje. Ovaj projekat je način da mnoge projekte podrške mlaldima, koje Telekom Srbija organizuje u saradnji sa edukativnim ustanovama, usmerimo ka procesu integracije Srbije u EU.”, istakla je Milica Marković, koja je u direktnom obraćanju mladima naglasila: “Drago mi je da su ciljna grupa ovog projekta upravo studenti bez obzira na to koje oblasti usavršavaju. Posebno me raduje to što će pri povratku iz Brisela stečena znanja, moći da primenite ovde. Čitajući radove, delim mišljenje da postoji jasna slika o tome zašto učite kao i kakva je uloga Narodne Skupštine u procesu evropske integracije Srbije. Pred nama je mnogo izazova i rada ali Telekom Srbija i država će nastaviti da podržavaju mlade ljude koji su spremni da rade i na taj način doprinesu svojoj zemlji.“

“Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim u ovom lepom domu. Okupili smo se jednim lepim povodom, a to je organizacija projekta ‘Učimo sa Evropom’ koji je jedan od vidova podrške mladima da se integrišu kao naši najmlađi predstavnici u institucije Evropske Unije. Naša velika želja da postanemo deo Evropske Unije iziskuje poznavanje rada i funkcionisanje Evropskih institucija. Velika je važnost da se mladi ljudi upoznaju sa radom evropskih institucija u šta sam imala prilike i sama da se uverim prilikom studiranja na master studijama u Španiji zahvaljujući podršci kompanije Telekoma Srbija i Pravnog fakulteta u Beogradu na kome danas radim. Tom prilikom, stekla sam brojne kontakte, upoznala brojne ljude koji bi sutra ili u nekoj bliskoj budućnosti mogli da pomognu prilikom procesa integracije Srbije u EU. Našim studentima želim lep provod i boravak u Briselu sa puno poznanstava i kontakata, da saznaju sve što ih intereseju i sve što im nije jasno i vrate se sa puno novih ideja da zajedno krenemo u budućnost.“, izjavila jeAna Pavlović

Dvadesetpetogodišnja Ana Pavlović iz Vladičinog Hana sa uspehom je stekla zvanje mastera na Kraljevskom institutu za evropske studije u Saragosi, u Španiji. Ana je slepa, što je nije omelo u nameri da postane jedan od stručnjaka u svojoj oblasti. Ana nam se prošle godine obratila sa molbom da stipendiramo njen boravak u Španiji. Drago nam je što smo joj pomogli da ostvari svoje akademske ambicije, da svoj nedostatak ne doživljava kao hendikep i da danas živi aktivnim i ispunjenim životom. Ana danas radi na Pravnom fakultetu u Beogradu i uspešno i vrlo samostalno obavlja svoje poslovne obaveze. Kao kompanija posvećena ljudskim vrednostima, ulažemo napore da se osobe sa invaliditetom uključe u sve društvene tokove. Zato smo i izabrali Anu bude predstavnik naše kompanije u ovom projektu jer, osim toga što je vrstan pravnik, poznaje oblast evropskog prava i može da prenese studentima svoja iskustva iz Evrope.

Izvor:Mondo