Home [ volontiranje ] Kamp – ECOTOPIA GATHERING

Kamp – ECOTOPIA GATHERING

82
0

kampAljezur – Portugal , 4. do 19. avgusta 2007
Ekotopija je godišnji dvonedeljni meðunarodni kamp za aktiviste iz cele Evrope i otvoren je za sve ljude zainteresovane za zaštitu životne sredine ili oblast socijalne pravde.

U toku dve nedelje ljudi uspostavljaju funkcionalni model samo-održive zajednice koja primenjuje u praksi principe jednog alternativnog i mnogo više za životnu sredinu prihvatljivog stila života: donošenje odluka konsenzusom, recikliranje otpada, vegetarijanska kuhinja, korišćenje aternativne obnovljive energije…Ekonomski, Ekotopija koristi "ecorates system"(ekonomski kurs) – alternativni ekonomski sistem vrednosti zasnovan više na životnim standardima i prihodima ljudi, nego na finansijskim tržištima, što znači da plaćate za hranu u Ekotopija kampu isto koliko bi plaćali u svojoj zemlji.
Ekotopija ima ravnopravnu i samo-organizovanu strukturu; svako je pozvan da vodi računa o radu kampa, rešava probleme i donosi odluke. I svako je dgovoran za uređivanje programa!.
Ove godine, po 19-ti put održaće se na jugu Portugala od 4-og do 19-og u mestu Aljezur, na jugu Portugala.

Migracije su glavna tema ove godine. Posebna pažnja će tome biti posvećena 10.,11. i 12. avgusta dok će drugi dani biti otvoreni i za druge teme..
Dodjite da prodiskutujemo i planiramo zajedničke aktivnosti u vezi klimatskih promena, saobraćaja i mobilnosti, genetski modifikovanih organizama, organske hrane, eko-izgradnje, politike, globalnog ekonomskog sistema, alternativnih medija, migracije, rasizma i ksenofobije, kulturnih pitanja….

Za sve koji žele da provedu dve nedelje u toku leta razmenjujuci znanje i veštine, učeæi, stvarajući i radeći kao tim na održiv i ravnopravan način, dođite na ovo internacionalno okupljanje!!.
Donesite svoje šatore, projekte i umeće i budite deo Ekotopije!!.

Opširnije i detaljnije informacije na:

Prijavite se za kamp na sajtu:
www.ecotopiagathering.org
ecotopia@eyfa.org

Organizatori:
EYFA: www.eyfa.org
GAIA: www.gaia.org.pt

telefon/fax:
(+351)212949650
mobilni telefon:
(+351)937267541 / 917821644

Požurite i zatražite pozivno pismo do 20. juna. od GAIA-e. Salome Ribeiro je osoba zadužena za slanje pozivnih pisama
neophodnih za dobijanje Portugalske vize. Ovo je njegova adresa: salomeribeiro@gaia.org.pt