Home [zabavnik] Učenje kroz šarenoliki svet

Učenje kroz šarenoliki svet

38
0

mladi19Grupa od 10 mladih iz nevladine organizacije „Janun“ iz Hanovera doputovala je u Kragujevac da bi za decu bez roditeljskog staranja iz Doma „Mladost“ organizovala druženje i učenje kroz program „Šarenoliki svet“.

Program su smislili mladi iz nevladine organizacije u saradnji sa volonterima kragujevačkog Crvenog krsta, među kojima su i studenti psihologije, defektologije i budući socijalni radnici. Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta Nevenka Bogdanović rekla je da će ove sedmice mladi iz dve zemlje učestvovati u igrama i učiti o ekologiji, običajima i kulturi Japana, Egipta, Austrije.

Bogdanovićeva je dodala da će u tom programu učestvovati deca iz Doma „Mladost“, iz hraniteljskih porodica, a radionice su otvorene i za decu od sedam do 14 godina iz kragujevačkih porodica. „Saradnja sa mladima iz ‘Januna’ traje pet godina i mali Kragujevčani se veoma raduju susretu sa njima“, rekla je Nevenka Bogdanović.

Svakog proleća u Hamburgu, pred letnji program u Kragujevcu, mladi iz Januna i volonteri kragujevačkog Crvenog krsta zajednički planiraju sadržaj radionica.

Izvor:Danas