Home [njuz] BEASTIE BOYS dolaze!

BEASTIE BOYS dolaze!

61
0

 Biće to petak trinaesti naših života: Beastie Boys nastupiće drugog dana EXIT 07 festivala na glavnoj festivalskoj bini! Beastie Boys su 17. februara nastupili na festivalu Good Vibrations u Sidneju a posle najavljenih nastupa u šest evropskih gradova u junu nastupiće u julu i u Novom Sadu. Michael Diamond, Adam Yauch i Adam Horovitz u pauzama turneje snimaju novi album o kom ne žele mnogo da govore ali se Mike Diamond našalio da fanovi mogu da očekuju da budu razočarani i besni. Proces snimanja albuma može se videti na zvaničnoj internet stranici benda.

Beastie Boys su prvi značajni beli reperi, često optuživani za krađu trenda u muzici koji, mnogi smatraju, pripada samo crnim muzičarima. Međutim, Mike D, MCA i King Ad-Rock tretirali su rep kao deo post-pank muzičkog andergraunda, prepoznajući „uradi sam“ estetiku u oba muzička pravca.

Prvobitno pank i hardkore grupa nastala je davne 1979. godine. „Beastie“ u nazivu grupe znači "Boys Entering Anarchistic States Towards Internal Excellence" a inicijali BB smišljeni su da imitiraju američki pank bend Bad Brains.

Kao pank i hip hop grupa prošli su mnoge muzičke žanrove od pank roka preko fanka i džeza pa čak i do bosa nove i uticali na brojne savremene hip hop i rok bendove. Do sada su izdali šest studijskih albuma i četiri kompilacije. Pošto će ove godine biti 25 godina od izlaska njihovog prvog maksi singla, očekuje se da iduće godine budu uvršteni u R’n’R Hall of Fame. Svaki njihov nastup je moćan doživljaj i za fanove i za one koji ih inače ne vole. Ako takvih ima.