Home [konkursi] Konkurs za ime novog pozorišta

Konkurs za ime novog pozorišta

46
0

sample_2Opština Palilula raspisala je konkurs za izbor imena novog pozorišta koje se gradi u delu kompleksa Ustanove kulture Palilula, a konkurs će biti otvoren do kraja godine.
U saopštenju opštine Palilula se navodi da je radni naziv konkursa za ime prvog pozorišta koje se u Beogradu gradi posle 43 godine, “Beogradska komedija”, čime je najavljeno buduće žanrovsko opredeljenje tog teatra.

Zainteresovani svoje predloge mogu slati na mejl adresu predsednik@palilula.org.rs , a pobednik konkursa dobiće dve sezonske karte u prvoj godina rada pozorišta.

“Za radove na novom pozorištu, opština Palilula obezbedila je oko 10 miliona dinara, što će biti dovoljno za izvođenje grubih građevinskih radova i stavljanje sale pod krov, dok će za opremanje enterijera sredstva biti obezbeđena naredne godine kada je i planirana premijera prve predstave”, piše u saopštenju.

Ustanova kulture Palilula je nekadašnji Narodni univerzitet “Braća Stamenković”.

Radove na novom teatru, koje će imati 500 sedišta, pre mesec dana simbolično je otvorio glumac Dragan Jovanović, a prisustvovali su i teatrolog Jovan Ćirilov, dramski pisac Dušan Kovačević i predsednik opštine Danilo Bašić.

Izvor:b92