Home [treninzi] „Podeli svoje znanje – postani mentorka“.

„Podeli svoje znanje – postani mentorka“.

72
0

mjuza33Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da su Ambasada Sjedinjenih američkih država u Beogradu, ERSTE banka i Evropski pokret u Srbiji pokrenuli projekat „Podeli svoje znanje – postani mentorka“. Model mentorstva je široko promovisan na međunarodnom nivou i veoma uspešno se realizuje u nekoliko zemalja. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model će biti prilagođen ciljnoj grupi u Republici Srbiji (žene na početku karijere).

Cilj ovog programa je da okupi stručne liderke iz različitih profesija (biznis, javni i civilni sektor) kako bi podelile svoja znanja i iskustva sa mladim ženama sa sličnim interesovanjima i željom da budu uspešne u svojim oblastima. To će doprineti stvaranju prilika za mlade žene da unaprede svoj put u karijeri sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju.

 Kroz učestvovanje u programu mentorstva možete savladati značajne veštine umrežavanja, načine upotrebe iskustava koja već imate i steći nova, dobiti savet kako da dalje razvijate svoju karijeru ili da dobijete posao, učiti o mogućnostima daljeg usavršavanja i mogućnostima međunarodnih razmena, dobiti korisne savete u vezi sa apliciranjem na konkurse, usavršavanja i slično.

 Program će se realizovati u periodu od septembra 2010. do maja 2011. godine. Za to vreme, mentorka i odabrana učenica/štićenica bi bile u kontaktu, razmenjivale bi iskustva ili se povremeno sastajale. Takođe, planirano je organizovanje 5 okruglih stolova, gde će sve učesnice programa razmenjivati mišljenja i iskustva i razgovarati na različite teme. Tokom novembra meseca biće organizovana Mentorska šetnja svih učesnica programa određenom rutom i tom prilikom bi se nastavio razgovor i razmena mišljenja, a dodatno promovisao program koji ima za cilj i ekonomsko i profesionalno osnaživanje žena u srpskom društvu.

Ukoliko želite da budete deo ovog programa, a kako bismo Vam pronašli odgovarajuću mentorku, molimo Vas da nam do 05. avgusta 2010. godine dostavite Vašu kraću biografiju i motivaciono pismo za učešće u programu mentorstva na email: dina.rakin@emins.org. Pravo učešća imaju studentkinje sa Univerziteta u Beogradu.

Evropski pokret u Srbiji


Evropski pokret u Srbiji
Kralja Milana 31, 11000 Beograd
Tel.: 3640-174, Fax: 3640-202
Web: http://www.emins.org/
E-mail: office@emins.org