Home [njuz] Drugi regionalni književni festival „Krokodil” 10, 11. i 12. juna

Drugi regionalni književni festival „Krokodil” 10, 11. i 12. juna

58
0

book7Drugi regionalni književni festival „Krokodil” održavaće se 10, 11. i 12. juna u amfiteatru ispred Muzeja „25. maj” u Botićevoj ulici svake večeri od 20 časova. Dinamično, zabavno, informativno, popularno – osnovne su ideje ovog festivala čitanja, čija je namera da publici predstavi najbolje pisce s područja bivše Jugoslavije. Atraktivan prostor (amfiteatar pod otvorenim nebom), šarm iskusnog hrvatsko-srpskog voditeljskog dvojca (Kruno Lokotar i Ivan Bevc), izbor vrhunskih autora iz regiona s gostima iz inostranstva, kao i raznoliki muzičko-scenski performansi koji su integralni deo festivala (gotovo jednako važni kao i sama čitanja) čine „Krokodil” prepoznatljivim i uspešno ga izdvajaju od drugih sličnih festivala.

Na festivalu će ove godine nastupiti Bora Ćosić, Peter Adolphsen, Damir Karakaš, Petar Luković, Zoran Ferić, Predrag Lucić, Zvonko Karanović, Olja Savičević-Ivančević, Beqe Cufaj, Slavoljub Stanković, Selvedin Avdić, Slobodan Tišma, Ivana Sajko, Filip David i Bekim Sejranović. Za performanse u pauzama čitanja biće zaduženi: The books of knjige, K.O.F.Y i pesničenje/off-program.

Organizatori festivala su uredništvo izdavačkih kuća „Samizdat B92” i „VBZ Beograd”, zajedno sa opštinom Savski venac. Tim povodom u Kući kralja Petra sutra u 12 časova održaće se konferencija za novinare.