Home [konkursi] Canon i Udruženje žena novinara raspisali nagradni konkurs za žene fotoreportere 2010

Canon i Udruženje žena novinara raspisali nagradni konkurs za žene fotoreportere 2010

53
0

foto3Kompanija Canon i Udruženje žena novinara (Association des femmes Journalistes – AFJ), raspisali su, deseti po redu, konkurs za nagradu Canon žena fotoreporter za 2010. godinu. Ovo priznanje, uz podršku Magazina „Le Figaro“, dodeljuje se svake godine tokom Festivala „Visa za sliku“ (Visa pour l’Image Festival) koji se održava u Perprinjonu u Francuskoj. Kompanija Canon Francuska sponzoriše, a Udruženje žena novinara dodeljuje nagradu od 8.000 evra i fotoreporterski projekat. Takmičenje je otvoreno za sve žene – profesionalne reportere, bez obzira na uzrast i nacionalnost.

Rok za predaju radova je 31. maj 2010. godine, a pobednika će u junu izabrati žiri koga čine profesionalni fotografi i novinari i članovi Udruženja žena novinara. Konačno proglašenje pobednika obaviće se tokom Festivala „Visa za sliku“ u Perpinjonu u Francuskoj.

Učesnici konkursa će biti ocenjivani na osnovu sledećih kriterijuma: prezentacija projekta, kvalitet fotografija, relevantnost odabrane teme, inspiracija i prethodno radno iskustvo. Pobedniku će biti omogućeno da vodi jednogodišnji projekat, koji će biti predstavljen na Festivalu 2011. godine.

Krajnji rok za predaju radova: 31. maj 2010.

Za više informacija posetite: http://www.canonafjaward.com