Home omladinska politika Seminar za promovisanje omladinske politike

Seminar za promovisanje omladinske politike

53
0

work1Uloga medija u promovisanju omladinske politike je ključna i jednako važna ulozi institucija, ocenila je danas ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković.
– Omladina predstavlja potencijal koji država može da promeni na bolje – rekla je Samardžić-Marković posle završetka seminara o omladinskoj politici za predstavnike medija “mladi i mediji” i dodala da je omladini potrebna podrška.

Ministarka je kazala da je Srbija mala zemlja i ocenila da njena prednost u odnosu na druge zemlje u regionu nije jeftinija već kvalifikovana radna snaga. Ona je podvukla da značaj omladinske politike moraju da razumeju i donosioci odluka. Samardžić-Marković je navela da mediji imaju obavezu da promovišu mlade i pruže im podršku, a zajedno s ministarstvom i donosiocima odluka i artikulišu omladinsku politiku kako bi ona postala normalna, poznata, a samim tim i važna.

Prema njenim rečima, omladinska politika je nedovoljno zastupljena u medijima, ali je situacija sada mnogo bolja.
– Svest o omladinskoj politici se više vidi, ali ima prostora za njeno unaprđenje – rekla je ona i najavila da će u ponedeljak u Borči biti otvoren mini pič-teren, a u utorak u Požegi 104. kancelarija za mlade.

Izvor:Glas javnosti