Home [njuz] Potrebna pomoć Prihvatilištu za decu

Potrebna pomoć Prihvatilištu za decu

51
0

Prihvatilište i prihvatna stanica u Beogradu koji zbrinjavaju ugroženu decu iz cele Srbije, suočavaju se u poslednje dve nedelje sa drastičnim porastom broja mladih korisnika. Trenutno je na smeštaju 20 dece (od 7-18 godina) u Prihvatilištu, uz skoro isti broj u Prihvatnoj stanici, što potpuno prevazilazi kapacitete ustanove. Zbog ove situacije, Prihvatilištu je potrebna pomoć u prikupljanju zimske obuće, šalova, rukavica, kapa, čarapa, donjeg veša, sredstava za higijenu i voća, navodi se u apelu za pomoć Prihvatilištu.

„Ovo je najbolji način da pomognemo deci da se bore protiv prehlada i niskih temperatura. Molimo one koji mogu da pomognu, da nas kontaktiraju na (011) 309-6741 i posete u Bulevar oslobođenja 219, u Beogradu. Svaka pomoć nam mnogo znači!” kažu u Prihvatilištu.

Prihvatilšte i Prihvatna stanica za decu i omladinu u Beogradu postoje od 1958. godine. Pružaju pomoć deci bez ili bez adekvatnog roditeljskog staranja, žrtvama nasilja, zanemarivanja i zlostavljanja, žrtvama trgovine ljudima, ilegalnim imigrantima, deci sa poremećajem u društvenom ponašanju i deci u sudskom postupku.

Pomoć se pruža devojčicama i dečacima, uzrasta od 7 do 18 godina, 24 sata dnevno. U saradnji sa centrima za socijalni rad, Prihvatilište učestvuje u pronalaženju trajnih rešenja za zbrinjavanje i smeštaj dece koja u njoj borave.

Više na:

http://www.prihvatiliste.rs/