Home [zabavnik] „Beogradski gritersi”

„Beogradski gritersi”

59
0

 Inicijativa podrazumeva formiranje servisa po uzoru na neke evropske zemlje, radi stvaranja atmosfere dobrodošlice i ostale profesionalne podrške i pomoći.
Turistička organizacija Beograda pokrenuće novu inicijativu pod nazivom „Beogradski gritersi” (Belgrade greeters).

– Za učešće u radu ovog servisa zainteresovani su, pre svega, studenti beogradskih univerziteta. Gritersi nisu profesionalni vodiči, već volonteri koji sa mnogo entuzijazma pokazuju svoj grad turistima, pomažući gostima da vide Beograd očima njegovih stanovnika – rekla je za Beoinfo Vesna Nađ iz Službe za odnose s javnošću TOB-a.

U planove za 2010. godinu spadaju i nove ture razgledanja, primena novih tehnologija, promocija značajnih međunarodnih manifestacija, obeležavanje važnih datuma u turizmu, povećanje obima i strukture aktivnosti turističko-informativnih centara.

Kad je reč o turističkoj signalizaciji, u planu je uređenje i ekološka zaštita turističkih ambijentalnih celina. U dogovoru sa nadležnim sekretarijatima, javnim preduzećima i gradskim službama predviđeno je obnavljanje, zamena dotrajale i, gde je to potrebno, postavljanje nove turističke signalizacije u određenim delovima grada.

U saradnji sa drugim, srodnim partnerima, TOB priprema i uključivanje u projekte evropskih gradova na Dunavu i dunavskih asocijacija.

Izvor:Studio B