Home [zabavnik] Rani seks kočnica daljem obrazovanju

Rani seks kočnica daljem obrazovanju

58
0

 Tinejdžeri koji se upuste u seksualne odnose pre svoje 16 godine imaju manje želje za daljim učenjem i upisom fakulteta.
Nakon seksualnog odnosa u ranim godinama tinejdžeri „odrastu prebrzo“ a posledica toga jeste manja želja za studiranjem.

Rezultati istraživanja pokazali su da dečaci i devojčice koji su iskusili seks pre svoje 16 godine smatraju sebe zrelijim, što dovodi do umanjenja njihovih životnih ambicija.

Studija koja je trajala 6 godina obuhvatila je preko 5.000 studenata kako bi otkrila negativne efekte ranog stupanja u seksualne odnose i kako oni utiču na planove tinejdžera kada je u pitanju njihovo dalje školovanje.

Istraživači su ispitivali dečake i devojčice starosti između 14 i 18 godina o njihovim planovima i namerama o daljem školovanju, a potom su njihove ambicije upoređene sa brojem tinejdžera koji je zapravo nastavio sa daljim školovanjem.

Rezultati su pokazali da je 39 odsto tinejdžera koji su imali seks do 16 godine odustalo od daljeg školovanja, dok taj broj među onima koji nisu upražnjavali seks iznosi 24 odsto.

Vođa istraživanja, Alison Parker, smatra da veliki broj tinejdžera odustaje od daljeg školovanja zbog veze u koju se nakon seksa upuštaju, kao i zbog većih troškova koje ona sa sobom nosi, i koji zahtevaju pronalaženje posla.

Izvor:B92