Home [stipendije] Pravni fakultet stipendira 80 studenata

Pravni fakultet stipendira 80 studenata

52
0

 Pravni fakultet u Beogradu dodelio je 80 stipenidja studentima osnovnih i master studija i tako postao prva visokoškolska institucija u Srbiji koja sopstvenim sredstvima stipendira studente.
Studenti će mesečno od fakulteta dobijati po 10.000 dinara, a sredstva za to obezbedjenja su iz Fonda za edukaciju i od izdavačkih delatnosti. Na dodeli stipendija, dekan Pravnog fakulteta Mirko Vasiljević rekao je da je ovo veliki dan za obrazovanje u Srbiji.

– Verujemo da ćemo biti inicijalna kapisla i za druge državne i privatne faklutete, da krenu istim putem – rekao je Vasiljević.

Prema njegovim rečima, ključni kriterijum za dodelu stipendija nije bio prosek, već to što studenti redovno upisuju godine, a potiču iz porodica koje su u teškoj materijalnoj situaciji.

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da je Pravni fakultet dodelom ovih stipendija pokazao da zna šta hoće, da dobro radi i da zna da upravlja svojim sredstvima.

Obradović je dodao da su stipendije koje su danas uručene važne i za ministarstvo prosvete, "koje kuburi s novcem", i dodao da postoje fakulteti koji su u dobrom finansijskom položaju i koji bi mogli da slede primer Pravnog fakulteta.

Ministar je pohvalio Pravni faklutet jer je na predlog Ministarstva smanjio školarine, što je bio jedan od načina da se pomogne studentima.
 
Vasiljević je podsetio da je školarina na Pravnom fakultetu najniža u Beogradu i da je ove godine smanjena za 10 odsto. Dekan je izrazio nadu da će taj trend biti nastavljen.


Izvor: Studentski svet