Home [stipendije] OSI/FCO Chevening Scholarships 2010/11 za Univerzitet Oksford

OSI/FCO Chevening Scholarships 2010/11 za Univerzitet Oksford

70
0

 U saradnji sa Institutom za otvoreno društvo, United Kingdom Foreign and Commonwealth Office, Beogradska otvorena škola
raspisuje KONKURS ZA STIPENDIJE za studije na univerzitetu u Oksfordu u školskoj 2010/2011. godini (OSI/FCO Chevening Scholarships in 2010/11) koje omogućavaju izuzetnim studentima iz Srbije stipendije za poslediplomske studije/naučno-istraživački rad, u trajanju do jedne godine, unutar sledećih potprograma:

• Stipendije za naučno-istraživački rad na Univerzitetu Oksford u trajanju od devet meseci kao sastavni deo istraživačkog rada u pripremi doktorske disertacije na matičnoj akademskoj ustanovi kandidata (u našoj zemlji). Stipendije se dodeljuju za društvene, humanističke nauke i ekologiju.

• Jednogodišnje poslediplomske studije na Univerzitetu Oksford (ove akademske godine moguće je konkurisati za sve jednogodišnje programme u okviru Social Sciences and Humanities odeljenja, izuzev studija menadžmenta ). Kandidati su obavezni da popune Application Form for Graduate Study 2010-2011, i da je zajedno sa svim ostalim potrebnim dokumentima i motivacionim pismom (na posebnom formularu), dostave na adresu Beogradske otvorene škole najkasnije do 12. JANUARA 2010. godine. Prijave koje na adresu stignu posle ovog datuma neće biti prihvaćene i neće biti prosleđene Univerzitetu Oxford.

Molimo sve kandidate, koji konkurisu za stipendiju, da  prilikom popunjavanja prijave u odeljku M aplikacionog formulara označe kvadrat ispred stipendije, u ovom slučaju, OSI/FCO Chevening.

 • Poslediplomske studije iz Političke filozofije (Ideja tolerancije) u trajanju od 12 meseci na Univerzitetu Jork.

Za stipendije mogu konkurusati lica, stalno nastanjena u Srbiji, sa odličnim akademskim uspehom i odličnim znanjem engleskog jezika. Stipendija pokriva sve troškove školarine, troškove boravka i povratnu avionsku kartu.

Savetujemo kandidate da svakako preuzmu i dokumenta sa uputstvima kao i da pažljivo pregledaju spisak dokumenta koji je potreban za Oksford/stipendiju koji je sastavni deo formulara za prijavu.

Rok za dostavljanje popunjenih obrazaca i ostale dokumentacije za stipendiju kancelariji Beogradske otvorene škole je UTORAK, 12. JANUAR 2010. Prijave koje stignu posle ovog datuma neće biti uzete u obzir.

Sve informacije možete dobiti putem telefona +381 11 30 61 371 ili mejlom na ena@bos.rs

 

Obrasci i prijavni formulari:

Prijava za devetomesečnu istraživačku stipendiju za osobe koje su upisane na doktorske studije na Univerzitetima u Srbiji

                      

Formular za preporuku za devetomesečnu stipendiju

 

Prijavni formular za kandidate koji konkurišu za MA programe na Univerzitetu Oxford

 

Saveti i uputstva za popunjavanje prijave za MA programe na Univerzitetu Oxford

 

Formular za motivaciono pismo

 

Formular za preporuku za Master programe na Oxfordu

 

Prijavni formular za Univerzitet York

 

Formular za preporuku za Univerzitet York

 

Formular za samoprocenu ispunjenosti uslova za stipendiju

 

Korisni linkovi :

Univerzitet YORK

http://www.york.ac.uk/depts/poli/prospective/pgt/courses/toleration/index.html

 

Univerzitet OXFORD

http://www.ox.ac.uk/admissions/postgraduate_courses/index.html

Izvor:BOS