Home [njuz] Zalepi svog heroja!

Zalepi svog heroja!

48
0

 Pokret BIRO pozva sve zainteresovane gradjanke i gradjane da u utorak 29. maja u 12.00h prisustvuju svečanom preimenovanju Magistratskog trga u Zemunu u Trg Moćnih Rendzera

Pokret BIRO pozva sve zainteresovane gradjanke i gradjane da u utorak 29. maja u 12.00h prisustvuju svečanom preimenovanju Magistratskog trga u Zemunu u Trg Moćnih Rendzera

Ovom akcijom otpočinje velika kampanja: „Zalepi svog heroja“ tokom koje je predvidjeno i simbolično otvranje Ulice Hi-mena, Ulice Ivice i Marice, Avenije Super Maria, Avenije Teletabisa, Bulevara Letećih Medvedića, Trga Uspavane Lepotice i mnogih drugih.

Edukativna kampanja „Zalepi svog heroja“ javlja se kao neophodna u trenutku kada pripadnici pojedinih ekstremističkih organizacija, usled sopstvene neobrazovanaosti, neinformisanosti i poremećaja vrednosnog sistema, proglašavaju ubice za heroje.

Podsećamo da je Ratko Mladić optužen za ubistvo oko 7000 civila u Srebrenici i da se već godinama krije po šumama i brdima izbegavajući sudjenje za dela koja mu se stavljaju na teret.

Njegov kukavičlik koriste pripadnici pojedinih stranaka kako bi manipulisali neobrazovanim i socijalno ugroženom stanovništvom. Štiteći se poslaničkim imunitetom oni vrše krivična dela u u sticaju i daju loš primer mladim generacijama.

Mladi koji danas u Srbiji odrastaju trebalo bi da znaju da kriminalci i ubice idu u zatvor a da ljudi koji lažu nisu dobri.

Umesto omogućavanja slobodnog putovanja i boljih uslova života i školovanja koje imaju i njihovi vršnjaci u EU mladima se danas kao alternativa nude ubice kao heroji.

Insistiramo da se do daljeg cenzurišu snimci Aleksanda Vučića i ostalih ekstremnih nacionalista na televiziji jer ih smatramo direktno odgovornim za porast nasilja i maloletničke delikvencije.

Za više informacija možete nas kontaktirati telefonom na broj 064 153 43 20