Home [njuz] JOB FAIR ’09 I*N*T*E*R*N*S*H*I*P

JOB FAIR ’09 I*N*T*E*R*N*S*H*I*P

35
0

 Sa velikim zadovoljstvom želimo da vas obavestimo da se 01. decembra,  po drugi put u Nišu održava sajam poslova i stručnih praksi JOB FAIR '09  I*N*T*E*R*N*S*H*I*P u prostorijama Elektronskog fakulteta.

"Posedujemo znanje i želju za organizacijom ovako važnih događaja kako bi našim kolegama, sadašnjim i budućim, omogućili što prijatnije studije i život nakon studija", kažu glavni organizatori ovogodišnjeg Sajma, Dušan Jeremić i Nenad Despić. "Bitno je dovesti čelnike grada kao i vođe velikih zvučnih kompanija i posredovati prilikom upoznavanja između njih i budućih inženjera, lekara i bilo kog drugog obrazovnog profila ljudi". Podršku u organizaciji dobijaju i od predsednika Udruženja studenata tehnike Evrope – Ljubice Rančić, koja kaže da svaki naredni Sajam mora imati sve više posetilaca, sve više poslodavaca i više obostrane želje za saradnjom. "Posetiocima će se predstaviti firme kako iz Niša tako i iz Novog Sada i Beograda", dodaje Rančićeva.

Kao što smo napomenuli osnovni cilj JOB FAIR-a je da pomogne diplomcima i postdiplomcima, ali i svim studentima koji traže posao ili stručnu praksu, tako što će im omogućiti direktan kontakt sa kompanijama iz različitih oblasti poslovanja. U isto vreme Job Fair pomaže i uspešnim kompanijama tako što im obezbeđuje visoko kvalifikovan kadar, kao i bazu podataka sa biografijama studenata koji su posetili sajam ili ostavili CV preko ovog sajta. Na ovaj način Job Fair povećava zaposlenost mladih ljudi u Srbiji.

Novitet na Sajmu biće inženjersko takmičenje pod sloganom "Vetrom u leđa". Inženjersko takmičenje je nadmetanje više timova sastavljenih od studenata koji nastoje da postavljeni zadatak reše na najbolji mogući način, u smislu cene, inovativnosti i performansi. Ključni faktori uspeha su dobra komunikacija unutar tima, kreativnost i domišljatost.

"Sastavićemo četiri ekipe od studenata tehničkih fakulteta koje će dizajnirati napravu koja će moći da pređe najveći put isključivo pod dejstvom vetra!", napominje organizator takmičenja Ksenija Stefanović.
Rangiranje inventivnosti i umešnosti modela koje timovi budu napravili biće prema najvećem pređenom putu od početne tačke, pod jednakim dejstvom vetra u određenom vremenskom intervalu. Mogućnosti svojih modela timovi će prikazati na svečanom zatvaranju Job Fair-a 09, kada će biti i proglašen pobednik inženjerskog takmičenja od strane stručnog žirija.

Moguće prijavljivanje u grupama, preko sledećeg linka do nedelje 22.11. u 23h!

Pravo da se prijavi ima tim od četiri studenta sa tehničkih fakulteta Univerziteta u Nišu. O daljem rangiranju takmičari će biti obavešteni putem mail-a do srede 25.11. u 23h! Zahtevi takmičenja biće definisani tako da ne favorizuju nijedan obrazovni profil!

Naj inventivnije takmičare očekuju vredne nagrade!
Ne oklevajte! Očekujemo vas!

Na kraju želimo da pozovemo sve studente i diplomce da posete Job Fair jer "Tvoja karijera počinje ovde !"
Posetite odmah www.jobfairnis.rs i ostavite svoj CV.

Izvor: Infostud