Home [njuz] The Cult u Beogradu

The Cult u Beogradu

84
0

cultNakon troipogodišnje pauze rok veterani "The Cult" su se prošlog proleća vratili koncertnim aktivnostima i u okviru turneje "A Return to Wild" odsvirali preko 70 koncerata u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi. Bend je poslednji put pre toga bio aktivan 2002 kada je promovisao svoj najnoviji album "Beyond Good and Evil"

(Atlantik, 2001), iskustvo koje je frontmen Ijan Astberi svojevremeno opisao kao "uništavajuće za dušu. Nakon što smo prošli tu čitavu proceduru koja se podrazumeva kada ste vezani za veliku producentsku kuću — baš u vreme kada je muzička industrija bila na samrti — to je ostavilo užasan ukus u mojim ustima. I nisam više hteo da budem deo toga." Narednih nekoliko godina Astberi je proveo nastupajućii "u koži" Džima Morisona, u obnovljenoj verziji "Doors"-a sa Rejom Manzarekom i Robijem Krigerom. "Nakon više od tri godine nastupanja sa njima, počela je da mi se vraća potreba za 'Cult'-om. Nedostajala mi je 'moja' muzika i nastupi sa Bilijem."

Posle skoro pet godina Ijan je ipak odlučio da napusti "Doors"-e i posveti se u potpunosti "Cult"-u i "svojoj zaostavštini". I dok čekamo novi album, koji je najavljen za početak jeseni, imaćemo čast da ih čujemo i vidimo na koncertu u Beogradu, 21. juna u 20 sati, na stadionu "Tašmajdan". Bend će svirati u istoj postavi sa kojom je nastupao i na prošlogodišnjem "Exit"-u: Ijan Astberi (vokali), Bili Dafi (gitara), Majk Dimkiè (ritam gitara), Kris Vajz (bas) i Džon Tempesta (bubnjevi).

Prvih hiljadu ulaznica koštaće 1.600 dinara, a nakon toga cena će im biti 2000 din. Ulaznice možete naručiti ovde >>>