Home [stipendije] MK Group stipendira pet talentovanih studenata turizma i hotelijerstva

MK Group stipendira pet talentovanih studenata turizma i hotelijerstva

37
0

 MK Group će, preko srpskog poslovnog kluba „Privrednik“, u školskoj 2009/2010 godini stipendirati pet talentovanijih redovnih studenata univerziteta u Srbiji. Ove školske godine dodeliće se stipendije u vrednosti od milionipo dinara najboljim studentima hotelijerstva i turizmologije. Pravo na stipendije imaju diplomci sa prosečnom ocenom ostvarenom u prethodnoj godini iznad 9,0, kao i redovni studenti, čije porodice ostvaruju mesečne prihode manje od prosečnih, a koji poseduju preporuku mentora za određenu oblast ili opštu preporuku obrazovne ustanove, kao studenti čiji rad i zalaganje treba posebno vrednovati.

– Fokus poslovnih delatnosti MK Group je u ovom trenutku okrenut ka hotelijerstvu i turizmu, pre svega zbog intezivnog rada na oživljavanju naše planinske lepotice Kopaonika. Naše iskustvo govori, da je, bez obzira na ekonomsku krizu, svako investiranje u znanje uvek i višestruko isplativo. Ovim stipendijama želimo da pomognemo akademski razvoj talentovanih studenata, ali i da istovremeno regrutujemo mlad i perspektivan kadar za rad u našim kompanijama. – objašnjava mr Sandra Barjaktarović, direktor sektora marketinga i PR MK Group,

Na ovaj način holding MK Group nastavlja da pomaže osavremenjivanje studiranja i lakše sprovođenje Bolonjske deklaracije u Srbiji.

– Jedna od naših veoma uočljivih komparativnih prednosti jesu upravo mladi, kompetentni kadrovi koje zapošljavamo. Zato, ćemo nastaviti da pomažemo talentovane i vredne studente, jer znanje i dobro obrazovanje predstavlja budućnost ne samo naše kompanije, nego i naše zemlje u celini, dodala je gospođa Barjaktarović.

U školskoj 2008/2009. godini MK Group stipendirala je deset najboljih učenika srednjih škola i redovnih studenata univerziteta u Srbiji. Uspešnu saradnju MK Group je ostvarila i sa međunarodnom studentskom organizacijom AIESEC, Udruženjem studentata poljoprivrede IAESTE, kao i sa PAP Fondom za mlade sa posebnim potrebama. (Economy.rs, 21. oktobar 2009)