Home [zabavnik] Samo da je žensko i da na dve noge hoda

Samo da je žensko i da na dve noge hoda

39
0

 Muškarci su skloniji od žena da potraže, ali i dobiju, "seks na brzaka", onaj "sad i više nikad", i mnogo su manje izbirljivi kad se odlučuju za seksualnog partnera…
Do ovakvog zaključka došli su britanski naučnici koji su analizirali odgovore 860 američkih, nemačkih i italijanskih studenata i studentkinja. Od mladih akademaca zatraženo je da zamisle da im prilaze osobe suprotnog pola koje se mogu opisati kao "pomalo neatraktivne", "umereno privlačne" i "izuzetno privlačne, gotovo neodoljive".

ispitanica je zatim zatraženo da odgovore da li bi prihvatili da sa takvom osobom izađu na sastanak, da odu u njen stan i završe u krevetu.
Mogućnost da se ovakvo blic poznanstvo završi seksom prihvatila su 427 muškarca, 433 žena su ili odbile mogućnost ili su odgovorile da bi "morale da razmisle".
Pritom su muškarci izrazili veću spremnost od žena da se upuste u riskantnu avanturu.
Zanimljivo je da anketirane osobe nisu pridavale veliku pažnju kategoriji privlačnosti suprotnog pola.
Kao važan zaključak profesor Ahim Šucvol, šef katedre za psihologiju britanskog Univerziteta Brunel, sa grupom saradnika, zaključio je da bi muškarac s kojim bi žene bile spremne na "slučajni, neobavezujući seks" morao biti ili izuzetno fizički privlačan ili da osvaja svojim šarmom, inteligencijom i duhovitošću.
Pritom su Nemci bili manje spremni od Italijana i Amerilkanaca da odmah prihvate sastanak, odlazak u stan i ponuđeni seks. U isto vreme, Italijani će s manje premišljanja od Amerikanaca prihvatiti ponuđeni seks.
"I dok muškarci nisu baš potpuno neosetljivi na privlačnost žene koja ih izaziva na seks, žene imaju mnogo više standarde i pre će prihvatiti 'neobavezujući seks' sa privlačnijim muškarcem nego sa manje privlačnim – bez obzira na druge kvaliteta", napisali su autori istraživanja u studiji objavljenoj u časopisu "Human Nature".

Izvor:24 sata