Home [konkursi] Foto konkurs „Kanali: Prateći unutrašnji tok“

Foto konkurs „Kanali: Prateći unutrašnji tok“

52
0

 Organizacioni odbor Svetske konferencije o kanalima 2009. raspisao je međunarodni konkurs za najlepše fotografije sa temom kanala pod nazivom „Kanali: Prateći unutrašnji tok“. Prijave za konkurs mogu se preuzeti na sajtu www.wcc2009serbia.org .

Cilj konkursa je promocija kanala, plovidbe, objekata industrijske baštine na kanalima, života na kanalima, flore i faune kanala. Prijem fotografija trajaće do 25. avgusta ove godine. Potrebno je da radovi budu u skladu sa temom konkursa. Svaki autor uz prijavu može poslati najviše tri fotografije. Za svaku fotografiju autor treba da dostavi naziv, navede lokaciju i datum slikanja. Potrebno je da fotografije budu maksimalne veličine 20 cm x 30 cm, rezolucije 300 dpi, u koloru ili crno-beloj tehnici. Žiri će napraviti uži izbor najboljih fotografija, a potom među njima izabrati one koje će biti pripremljene i izložene u okviru izložbe Svetske konferencije o kanalima 2009. koja će biti otvorena 25. septembra ove godine i održaće se u dvorcu Marcibanji-Karačonji u Sremskoj Kamenici.

Autoru prvonagrađene fotografije sledi nagrada od 20.000 dinara, drugonagrađene 10.000 dinara, a autor trećenagrađene fotografije dobiće 5.000 dinara.