Home [njuz] ISWIB 09 – Studenti iz celog sveta u Beogradu

ISWIB 09 – Studenti iz celog sveta u Beogradu

46
0

 Međunarodna nedelja studenata ISWIB 2009, internacionalni studentski festival, počela juče i trajaće do 16. avgusta. Ova omladinska smotra okupiće 200 akademaca iz više od 40 zemalja sveta. Program festivala, čiji je cilj da popularizuje Beograd i sruši nacionalne, etničke i kulturne barijere među mladima, obuhvatiće predavanja i panel diskusije. Svečano otvaranje održaće se u ponedeljak u Skupštini grada, a svi programi otvoreni su za građane.
Istoga dana biće održano i prvo predavanje na Pravnom fakultetu na temu „Trnovit put do demokratije? Dve decenije od pada berlinskog zida“. Studentima i zainteresovanim posetiocima govoriće Endru Mukok i njegove kolege sa mančesterskog univerziteta.

Centralni događaj edukativnog dela „Međunarodne nedelje studentata“, je panel diskusija koja će se održati 14. avgusta u Velikoj sali Narodne banke Srbije. Tema diskusije je u skladu sa ovogodišnjom krilaticom samog festivala: „Izazov promena – mladi i globalna ekonomska kriza“.
Osim edukativnog programa pripremljeni su i kulturno – zabavni događaji, a glavni je „Sajam država“ planiran za 12. avgust. Studenti iz 43 države imaće improvizovane štandove gde će predstaviti svoja nacionalna pića, hranu, pesme, nošnju…

Međunarodna studentska nedelja realizije se od strane organizacije Svetski omladinski talas (World Youth Wave), a uz pomoć Agencije za saradnju s nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju, kao i Ministarstva omladine i sporta.