Home [treninzi] USAID nudi studijsko putovanje u SAD za strucnjake iz oblasti Upravljanja otpadom...

USAID nudi studijsko putovanje u SAD za strucnjake iz oblasti Upravljanja otpadom i reciklaze

36
0

 Americka agencija za medjunarodni razvoj (USAID) nudi tronedeljno studijsko putovanje u Sjedinjene Drzave za strucnjake iz oblasti Upravljanja otpadom i reciklaze. Kroz ovaj "Community Connections" program, ucesnici ce boraviti u okviru americkih porodica i sastace se sa americkim strucnjacima iz ove oblasti i nauciti o ekonomskoj dobiti koju reciklaza donosi zajednici i nacinu na koji kompanije za upravljanje otpadom sprovode reciklazu.

Na studijskom putovanju "Upravljanje otpadom i reciklaza: aspekti prakticne primene i drustveni aktivizam", ucesnici ce takodje imati priliku da saznaju vise o znacaju formiranja partnerstva javnog i privatnog sektora u ovoj oblasti.

Ucesnici ce saznati o novim nacinima pristupa poslovnoj zajednici radi uspostavljanja partnerstva u cilju resavanja ekoloskih problema.

Imace priliku i da saznaju vise o lokalnim inicijativama, supermarketima i drugim mestima na kojima se odvija reciklaza, kapacitetima za reciklazu, nevladinim i drugim organizacijama i institucijama koje su ukljucene u sirenje svesti o pitanjima zastite zivotne sredine, ukljucujuci i medijske kampanje, lokalne vlasti koje se bave ovim pitanjima, alternativne proizvode od recikliranih materijala.

Svi troskovi za ucesnike u Sjedinjenim Drzavama, ukljucujuci avionske karte, osiguranje, strucne i kulturne programe, smestaj i hranu, su pokriveni (osim eventualnih troskova za dobijanje pasosa i putnih troskova u Srbiji).

Programom "Community Connections" upravlja USAID, a realizuje ga World Learning u saradnji sa Odeljenjem za medije i kulturu ambasade SAD u Srbiji.

Studijsko putovanje "Upravljanje otpadom i reciklaza: aspekti prakticne primene i drustveni aktivizam" je jedan od vise programa koji imaju za cilj promovisanje razmene ideja i vrednosti kultura izmedju ucesnika iz Srbije, americkih porodica domacina i lokalnih zajednica u Sjedinjenim Drzavama.

Rok za podnosenje prijava je 24. avgust 2009. godine.

Uslovi koje kandidati treba da ispunjavaju za ucestvovanje u programu "Community Connections" su: da su zaposleni u okviru opstinske uprave ili u okviru drugih drzavnih institucija koje se aktivno bave upravljanjem otpadom i reciklazom; da su zaposleni u kompaniji ili udruzenju koje se bavi reciklazom i koje je bar 51% u srpskom vlasnistvu; da su aktivni clanovi nevladine organizacije koja se bavi podizanjem svesti i organizovanjem aktivnosti koje promovisu bolje upravljanje otpadom i reciklazu; ili da su novinari sa znacajnim, pozitivnim iskustvom, koje moze da se dokumentuje, u sirenju ekoloske svesti i prakse. Takodje moraju da ispunjavaju i opste kriterijume programa.

Za dodatne informacije ili da preuzmete prijavu posetite vebsajt organizacije World Learning: www.worldlearning.org.rs ili kontaktirajte njihovu kancelariju:

World Learning, Inc.
Kralja Milana 4a/27, 11000 Beograd, Srbija
Telefon/faks: 011 3612-462, 3626-092
Mobilni: 062 8 222 424