Home [njuz] Studenti jure „Karaburmu”

Studenti jure „Karaburmu”

41
0

 Studentski centar posle Univerzijade dobio je 2.950 ležajeva, 850 dvokrilnih i 570 jednokrilnih ormana, 2.300 stolova i 3.700 stolica
 Najviše studenata sigurno će prilikom sledeće raspodele mesta u domovima jurišati na „Karaburmu”. Posle tri decenije, ova najmlađa studentska spavaonica dobiće novo ruho, a valjda i kategoriju više, smatra Milovan Petrović, direktor Studentskog centra.

Iz soba je izneto sve osim polica, zidovi se prvi put gletuju, postavlja se laminat, unose novi dušeci, ormani, stolovi… Biće sređena i unutrašnja stolarija. Hodnici i liftovi su već ofarbani, a prozori i toaleti obnovljeni su prošle godine.

Sa Zoranom Trninićem, pomoćnikom ministra prosvete za učenički i studentski standard, Petrović je obišao radove i ustanovio da se dinamika dogovorena sa izvođačima poštuje.

– Preuređuju se sobe od najvišeg sprata „Karaburme” ka prizemlju. Tri sprata su gotovo završena. Slični radovi su u toku i u domovima „Košutnjak” i „Patris Lumumba”. Kreče se i spremaju i sve studentske kuhinje i sale za ručavanje u prestonici, a u rad će biti puštene 21. avgusta – kaže Petrović.

Odlukom Ministarstva prosvete, Studentski centar posle Univerzijade dobio je 2.950 ležajeva, 850 dvokrilnih i 570 jednokrilnih ormana, 2.300 stolova i 3.700 stolica. Oni će biti raspoređeni u sva tri pomenuta doma, a akademci koji su rastom prevazišli prosečnu visinu konačno će moći da spavaju ispruženih nogu. U studentskom centru čuvaće se produžeci za jedan broj kreveta, pa će odbojkaši i košarkaši koji leti tokom sportskih takmičenja borave u domu „Studentski grad”, kao i naši redovni stanari moći da ih koriste.

Izvor:Blic