Home [ volontiranje ] INTERNACIONALNI RADNI EKOLOŠKI KAMP U KULI

INTERNACIONALNI RADNI EKOLOŠKI KAMP U KULI

53
0

 Od 20. jula do 2. avgusta u Kuli će biti održan internacionalni volonterski radni ekološki kamp pod nazivom "Kanal koji spaja". Kamp će okupiti dvadesetak inostranih i domaćih volontera, koji će uređivati šetalište pored Velikog bačkog kanala u Kuli, na potezu od Gedera do Vrbaškog mosta.

Domaći volonteri i učesnici kampa koji dolaze iz Češke, Švajcarske, Estonije, Holandije, Nemačke, Belgije i Irske biće smešteni u Planinarskom domu u Kuli. U toku prve nedelje kampa volonteri će u Planinarskom domu izrađivati i ocrtavati klupe, stolove, držače za kese za otpatke, kao i table sa ekološkim porukama.

Kasnije će od navedenih predmeta napraviti tri-četiri mesta za piknik na pomenutoj lokaciji pored kanala. Volonteri očekuju da im se u radovima na kanalu pridruže i građani Kule.U okviru kampa biće održane i Recycle art radionice na kojima će volonteri učiti kako da od otpada – tetrapaka, čepova, plastičnih flaša, starih CD-ova… prave korisne predmete, kao što su torbe, novčanici, odeća, posude…

Biće organizovane i radionice o pravljenju igračaka i lutaka.

Organizator kampa je OKO – Omladina kulske opštine, a finansijeri su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i opština Kula.
Sponzori kampa su Kompanija "Rodić", "Žito Media", građevinsko preduzeće "Blaško", "Jaffa" Crvenka, Alfa univerzitet u Novom Sadu, Osnovna škola "Petefi brigada", servis "Pap" i mesne zajednice Gornji i Donji grad u Kuli.