Home [konkursi] Konkurs za izborne trenere

Konkurs za izborne trenere

50
0

 Centar za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) otvorio je konkurs za izbor 50 trenera u oblasti reforme izbornog zakonodavstva u Srbiji. Izabrani kandidati učestvovali bi na četvorodnevnoj obuci tokom septembra. Imajući u vidu da će tokom 2009. godine biti usvojena četiri nova izborna zakona (Zakon o političkim strankama, Zakon o izboru odbornika, Zakon o Državnoj izbornoj komisiji i Zakon o jedinstvenom biračkom spisku) najvažnija uloga izabranih kandidata sastojala bi se u informisanju svih subjekata izbornog procesa o novim mehanizmima koji su sadržani u pomenutim zakonima. Treneri koji bi bili izabrani od strane CeSID-ovog stručnog tima radili bi obuke u svim opštinama u Srbiji.  

Ove aktivnosti su sastavni deo projekta „U susret izmenama izbornog zakonodavstva u Srbiji – korak napred“ koji se sprovodi uz finansijsku pomoć Instituta za održive zajednice, Fonda za otvoreno društvo, Fondacije Konrad Adenauer i Misije OEBS u Srbiji.

Konkurs je otvoren od 1. juna do 15. avgusta 2009. godine. Kandidati moraju ispunjavati sledeće uslove:

– visoka školska sprema ili apsolventski staž (prednost će imati kandidati sa Fakulteta političkih nauka, Pravnog fakulteta i srodnih društvenih fakulteta)

– zainteresovanost za izborne teme i izborni proces

– da trenutno nisu članovi nijedne političke stranke

– spremnost na aktivan angažman u seminarima i panelima koje ćemo sprovoditi.

Prednost će imati kandidati koji su već imali iskustva u izbornom procesu.

Svi zainteresovani kandidati popunjen formular za aplikaciju mogu da pošalju na e-mail adrese: bojan.klacar@cesid.org i cesid@cesid.org.yu sa napomenom „Za konkurs“.

Za sve dodatne informacije možete se obrati centralnoj kancelariji CeSID-a u Beogradu, Hadži Milentijeva 14/4 – telefon: 011/244 34 02, 241 82 91 i 241 93 97 ili koordinatoru projekta – Bojanu Klačaru, putem telefona 062 288 145 ili na mejl adresu bojan.klacar@cesid.org