Home [njuz] Guardian o EXITu i Novom Sadu

Guardian o EXITu i Novom Sadu

63
0

exit_paznja.gifUgledni britanski dnevnik  Guardian objavio je opširan tekst o Exitu, u kom uz pohvalu i preporuku za naš festival, čitaoci mogu pročitati detaljne savete kako da stignu u Novi Sad i na Exit, gde da pronađu smeštaj i kako da svoje vreme na festivalu provedu što bolje.

Autor teksta Sean Clark ističe prvoklasan program festival, jeftine ulaznice i zanimljive i gostoljubive mlade iz Srbije, a posetiocima iz Velike Britanije savetuje da poslušaju i lokalne bendove. U tekstu se konstatuje i da još uvek nema jeftinih letova za Beograd, pa se Britancima preporučuje, da ako imaju vremena lete u Budimpeštu, Dubrovnik, Split ili Zagreb.
 
Veliki deo teksta posvećen je autorovim preporukama za prateće sadržaje u Novom Sadu: restoran Kamenjar na obali Dunava, piceriju Lanterna u Dunavskoj ulici, Muzej Vojvodine, restoran Sokače, Štrand, a pohvaljen je i odnos cena i kvaliteta u hotelu Aleksandar na Limanu.

Naravno, autor je primetio i da  „Ovde ručak počinje vrlo izdašno točenom rakijom ili ti voćnim brendijem.  Tek da sokovi krenu, razumete.“