Home [zabavnik] Studenti imaju seks od šest do deset puta mesečno

Studenti imaju seks od šest do deset puta mesečno

137
0

 Istraživanje o seksualnim navikama visokoškolaca u Srbiji
Studenti u Srbiji najčešće imaju seksualne odnose od šest do deset puta mesečno. Muškarci su seksualno najaktivniji na trećoj godini studija i imaju više od deset odnosa mesečno. Devojke su, s druge strane, najaktivnije krajem studija tako da studentkinje četvrte godine imaju partnera od dva do pet puta mesečno. Ovo su zaključci anonimne ankete o seksualnim navikama akademaca koje je sproveo Savez studenata Beograda.

Kristina Davidović, koordinator Saveza studenata Beograda, kaže da akademci u Srbiji ne menjaju često seksualne partnere. "Samo petina muškaraca i oko pet odsto devojaka često menja partnere. Zanimljivo je da čak 88 odsto devojaka seksualne odnose ima s istim partnerom", rekla je Davidovićeva i dodala da su seksualno aktivniji studenti starijih godina jer oni imaju više vremena i manje su opterećeni ispitima.

Mali broj studenata, samo oko tri odsto anketiranih, tokom seksualnog odnosa ne koristi nikakvu zaštitu. Akademci koji se štite, najčešće tokom odnosa upotrebljavaju kondom koji koristi čak 74 odsto ispitanih. Međutim, ispitivanje je pokazalo, takođe, da skoro 12 odsto studenata prekid seksualnog odnosa koristi kao zaštitu od trudnoće, dok svaka deseta devojka koristi pilule za kontracepciju.

Polovina studenata strahuje od trudnoće, jedna trećina se plaši da ne dobije HIV, dok se oko 18 odsto ispitanika boji drugih prenosivih bolesti kao što su sifilis, kondilomi, hepatitis.

Studenti i pored strahova, prema rečima Kristine Davidović, retko odlaze na lekarske preglede.

"Studenti smatraju da su dobro obavešteni o seksualno prenosivim bolestima, međutim, svaki treći student ni jednom godišnje ne ode na pregled. Isto toliko studenata samo jednom godišnje poseti lekara, dok svaki peti ide dva puta godišnje. Ovo su veoma loši rezultati jer se procenjuje da u Srbiji oko 1,6 miliona ljudi boluje od neke bolesti koja se prenosi seksualnim putem, a upravo je redovna kontrola najbolji vid prevencije", objasnila je Davidovićeva.

Studenti se o seksualnim bolestima najčešće obaveštavaju putem ličnih kontakata, javnih glasila i interneta, a samo 16 odsto njih informacije dobije od lekara.

Izvor:Borba