Home [treninzi] Plesna radionica Nine Diple

Plesna radionica Nine Diple

44
0

 Plesna radionica Nine Diple, vodeće plesačice svetski poznate trupe Pine Bauš iz Dizeldorfa, u organizaciji Regionalnog kreativnog ateljea „Jožef Nađ", održava se od 15. do 20. juna u Kanjiži. Radionicu su podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije, pokrajinskog Sekretarijat za kulturu, SO Kanjiža i Francuski kulturni centar.

Nina Dipla smatra se jednim od najvažnijih stvaralaca savremenog plesa u svetu. U metod Fakulteta Forkwang unela je i svoje specifične elemente: uticaj gravitacije, disanja, energije i koncentrisanost trenutka, koje razvija na svojstven način i pokušava da ih dovede u međusobnu harmoniju. Pored kompleksne plesne tehnike klasičnog i savremenog baleta, koristi i tehniku i elemente kundalini joge i argentinskog tangoa.

Radionice Nine Diple zahtevaju veliku tehničku spremnost i psihofizičku koncentrisanost, te se smatraju jednim od najozbiljnijih te vrste. Na jednonedeljnu kanjišku radionicu prijavili su se mladi plesači iz Srbije i Mađarske. Radionica će se završiti prezentacijom učesnika, 20. juna od 20 sati u probnoj sali RKA „Jožef Nađ". Ulaz je besplatan.

Izvor:Danas