Home [njuz] Za studente i đake besplatan ulaz

Za studente i đake besplatan ulaz

54
0

 Đaci osnovnih i srednjih škola, studenti i osobe starije od 65 godina, mogu uz knjižicu, indeks, odnosno ličnu kartu, besplatno da gledaju sva takmičenja na Univerzijadi. Ostali koje interesuju studentska sportska nadmetanja, karte mogu rezervisati od 15. juna na sajtu Univerzijade, a njihova cena biće 100 i 200 dinara.

Ulaznice za sve utakmice moći će da se kupe od 25. juna na biletarnici “Beogradske arene” i Sajma. Takođe, pojedinačne karte moći će da se kupe u svakom sportskom objektu u kom se održava takmičenje. Osim studenata i školaraca, besplatno na sve utakmice Univerzijade mogu i osobe starije od 65 godina, uz ličnu kartu.
 
– Odlučili smo i da ne naplaćujemo karte za fudbalske utakmice, osim finalnih. U prodaji će biti dnevne ulaznice za svaki objekat i koštaće 100 dinara, dok će karte za finale ekipnih sportova iznositi 200 dinara – objašnjava Nikola Mikavica, direktor marketinga u preduzeću “Univerzijada 2009”.
Pošto se ne očekuje veliki broj navijača koji će bodriti gostujuće reprezentacije, organizatori su u saradnji sa Gradskim sekretarijatom za obrazovanje napravili akciju u osnovnim školama. Naime, po 50 đaka iz 40 osnovnih škola će od ambasada dobiti rekvizite i obeležja i navijaće za svaku reprezentaciju koja dolazi bez navijača.
– Želeli smo da na taj način uključimo đake osnovnih škola i da samim tim pokrenemo akciju da što više gledalaca dođe i bodri svoj tim. Pozivamo sve da dođu, odgledaju utakmice, sete se studentskih dana i lepo se provedu – dodaje Mikavica.
Juče su organizatori Univerzijade dobili i prototip suvenira Univerzijade, plišanog vrapca Srbu, koji će narednih dana proći testove ispravnosti materijala, a u prodaji će se naći od 20. juna.

Svečano otvaranje bez publike
Pošto će svečano otvaranje Univerzijade biti u “Beogradskoj areni” koja ima oko 18.000 mesta, a obavezno je da manifestaciji prisustvuju svi takmičari i gosti kojih ima skoro 15.000, veoma malo ulaznica će ostati za gledaoce.
– Osim takmičara, delegacija i sudija, koji će zauzeti veći deo “Arene”, cela istočna tribina mora biti prazna zbog scenografije. Za gledaoce ćemo pripremiti deo ispred “Arene”, pored kojih će proći defile sportista koji polaze od “Ekspo centra”. Biće organizovan muzički i zabavni program sa video bimom koji prati ceremoniju. Svečanost će početi oko 17 časova i trajaće sve do 21 sat – najavljuje Nikola Mikavica.

Izvor:Blic