Home [njuz] Studiraju i rade

Studiraju i rade

54
0

 Na Fakultetu za ekonomiju i političke nauke uvažavaju zaposlene studente, a slušanje predavanja i polaganje ispita podređeno je njihovim potrebama
 – Uvažavamo ljude koji su zaposleni, kaže Ivan Milojević, prodekan za nastavu na Fakultetu za ekonomiju i političke nauke, i dodaje da je sve prilagođeno potrebama onih koji studiraju, ali su istovremeno u radnom odnosu.

Prioritet je studiranje, ali i posao. Stoga se posebna pažnja posvećuje zaposlenim studentima. Za takve studente nastava, kao i polaganje ispita organizuje se vikendom ili radnim danima u poslepodnevnim ili večernjim satima.

– Oni koji rade, na primer, od devet do 17 sati ne treba da brinu da li će im poslodavac dati slobodan dan kako bi došli na polaganje ispita. Mi im izlazimo u susret tako što nastavu mogu da slušaju, na primer, od 18 do 20 sati, umesto od 12 do 14 sati, napominje docent Milojević.

Prema rečima našeg sagovornika oni koji rade pružaju motivaciju studentima koji nisu zaposleni.

Fakultet za ekonomiju i političke nauke neguje spoj mladosti i iskustva – među predavačima ima i mlađeg kadra, kao i starijih i iskusnijih profesora. Ovde se izučavaju predmeti koji se odnose na evroatlantske integracije i ostali ekonomski predmeti, otkrivaju se tajne novinarskog zanata, stranim jezicima se posvećuje posebna pažnja, pa budući diplomci kroz teorijski i praktičan rad stiču sva tržišno potrebna znanja. Fakultet je studentima obezbedio elektronske udžbenike, dolazak profesora iz inostranstva… Budućim uspešnim menadžerima i novinarskim zvezdama mentori su dostupni i elektronskim putem.

U saradnji sa državom, kroz program „Prva šansa”, ovaj fakultet doprinos interesima naše zemlje pa će tri pripravnika prvu šansu za zaposlenje dobiti baš na ovom fakultetu.

– Naš prioritet je da studenti kad završe fakultet nađu posao, ističe docent Milojević i dodaje da su njihovi diplomci uspešno pronašli zaposlenje kako u državnim tako i u privatnim preduzećima i to na vodećim menadžerskim pozicijama.

Izvor:Politika