Home [zabavnik] Najbolji posao na svetu

Najbolji posao na svetu

39
0

 Zamislite najsavršenije tropsko ostrvo, rajsku plažu, savršenu klimu, život u luskuznoj kući sa tri spavaće sobe, modernom kuhinjom, dva kupatila, terasom sa očaravajućim pogledom na more, bazenom, i šest meseci ispunjenih sunčanjem, gnjuranjem, istraživanjem – i još 150.000 australijskih dolara pride. Zvuči kao "Srpski san", ali je ustvari najbolji posao na svetu.

ostrvo

Kada je početkom ove godine Turistička organizacija Kvinslenda raspisala konkurs za ono što su oni nazvali "Najboljim poslom na svetu", niko nije ni sanjao da će se cela kampanja pretvoriti u pomamu u kojoj je učestvovali desetine hiljada entuzijazista i avanturista.

Posao podrazumeva šestomesečni angažman na luksuznom Hamilton ostrvu u Velikom koralnom grebenu, u blizini Australijske obale. "Čuvar ostrva" bi, u fleksibilnom radnom vremenu, istraživao i promovisao ostrvo i njegove pogodnosti kroz nedeljne blogove, foto dnevnike i video zapise, a za to bi bio plaćen 150.000 australijskih dolara (oko 83.000 €). Cilj celog projekta je da se svetskoj publici i potencijalnim turistima približi čudesna lepota ostrva Velikog koralnog grebena.

Od kandidata se nije mnogo tražilo – da poseduje odlične komunikacione sposobnosti, dobar nivo znanja pisanog i govornog engleskog jezika, da je avanturista, da bude aktivan i radoznao, istraživačkog duha, kao i da je dobar plivač i gnjurac. Kandidati su se prijavljivali slanjem video zapisa do 60s trajanja u kome su objasnili zašto su oni idealni za taj posao.

Za nešto više od mesec dana, koliko je trajao konkurs, na adresu poslodavca stiglo je tačno 34.684 video prijava, a poslednjih dana konkursa web sajt za prijavljivanje je bio toliko preopterećen, da veliki broj zainteresovanih uopšte nije mogao da pošalje svoju aplikaciju. 
Krajem marta žiri je odabrao top 50 kandidata koji su dolazili iz 22 zemlje širom sveta, a početkom aprila spisak je skraćen na njih 11 koji su odleteli na ostrvo Hamilton da bi učestvovali u finalnoj selekciji. Konačno, 6. maja odabran je "srećni dobitnik" posla iz snova, tridesetčetvorogodišnji Ben Southall iz Južne Engleske. "Najvažnija stvar u životu za mene je da imam uzbudljiv posao koji me čini srećnim, koji donosi osmehe na lica ljudi i postavlja izazovne ciljeve", izjavio je Ben.

 

www.islandreefjob.com

Izvor:Putovanja.info