Home [konkursi] Raspisan konkurs za filmove do 10.000 $ na Sinema sitiju

Raspisan konkurs za filmove do 10.000 $ na Sinema sitiju

41
0

 Udruženje Exit raspisalo je konkurs za takmičarsku selekciju filmskog festivala „Sinema siti“ pod nazivom „Ap tu 10.000 baks“ u okviru koje će biti predstavljeni filmovi snimljeni budžetom manjim od 10.000 dolara.  Konkurs za filmove svih žanrova, koji ne smeju da budu stariji od 2007. godine, biće otvoren do 30. aprila, a krajnji rok za pristizanje kopija je 5. maj. Svi filmovi treba da imaju engleski titl, osim kada je originalni jezik engleski, a prijavljivanje na konkurs se vrši putem formulara na sajtu festivala www.cinemacity.org/do10000.

Poziv je upućen autorima iz Srbije, regiona i sveta, a pobednički film sosvojiće novčanu nagradu od 2.000 dolara.
Prošle godine u okviru „Ap tu 10.000 baks“ prikazani su filmovi pristigli iz Japana, Grčke, Srbije, Izraela, Libana, Nemačke, Amerike, Novog Zelanda, Gruzije, a nagradu za najbolji film osvojilo je ostvarenje „Uspavanka za dečaka“ u režiji Miloša Pušića.
Internacionalni festival filma i medija „Sinema siti“ održaće se od 6. do 14. juna, a selektor programa je reditelj Dejan Zečević, dobitnik nagrade za najbolju režiju domaćeg filma na prošlogodišnjoj manifestaciji, dok je koordinatorka programa Dina Vuković.

Izvor:24 sata