Home [njuz] Profesori se pridružili studentima u štrajku glađu

Profesori se pridružili studentima u štrajku glađu

50
0

 Studentima koji štrajkuju glađu na niškom Medicinskom fakultetu, danas se pridružilo dvadeset profesora stomatološkog odseka zahtevajući ostavku direktora Klinike za stomatologiju Dragana Krasića i bolje uslove za teorijsku i praktičnu nastavu koja se izvodi na toj klinici.

"Naučno nastavno veće Medicinskog fakulteta apelovalo je na nas da prekinemo gladovanje. Ali, nama nije preostalo ništa drugo osim ovog vida protesta, koji ćemo nastaviti do podnošenja ostavke direktora Krasića", rekao je novinarima predsednik Štrajkačkog odbora studenata stomatologije Dimitrije Mirković.
 
On je kazao da se štrajku koji je počeo juče danas priključilo 20 profesora i još dvoje studenata tako da glađu štrajkuje ukupno 12 studenata i 20 profesora.

Naučno nastavno veće i Savet Medicinskog fakulteta danas su zatražili od studenata da odmah prekinu štrajk glađu, a od nadležnih ministarstava zdravlja, prosvete i nauke da se "hitno uključe u rešavanje problema".

Na zajedničkoj sednici Veća i Saveta dekan Medicinskog fakulteta Milan Višnjić je pozvao studente stomatologije da se od ponedeljka vrate na nastavu i obećao da će do tada pokušati da im obezbedi alternativni prostor za predavanja i vežbe u Domu zdravlja ili nekoj drugoj medicinskoj ustanovi.
"Situacija se komplikuje i strasti su sve veće. I studente i profesore sam pokušao da odgovorim od štrajka glađu, ali nisam uspeo da stišam veliko nezadovoljstvo", rekao je Višnjić.

Uzrok studentskog protesta je odluka direktora klinike Krasića da obustavi nastavu i poveća "studentske" cene posle koje je zatražio da Medicinski fakultet u te svrhe klinici svakog semestra uplaćuje 3,32 miliona dinara.

Izvor:Blic