Home [zabavnik] Student prava lažno se predstavljao kao advokat

Student prava lažno se predstavljao kao advokat

49
0

 Protiv Srđana Cvetkova (33) iz Niša policija je podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je predstavljajući se lažno kao advokat počinio prevaru i krivično delo nadripisarstva. Portparol policije Lidija Pavlović kazala je da se Cvetkov sumnjiči da je u toku 2007. i 2008. doveo u zabludu više osoba, investitora zgrade u Ulici majora Tepića, koji su ga ovlastili da kao advokat preduzme pravne radnje radi dobijanja odobrenja za izgradnju. Za to je, kako je saopšteno, dobio 2.300 evra.

U toku maja 2008.godine, osumnjičeni je oštećenima dostavio falsifikovana akta o urbanističkim uslovima i rešenje o odobrenju za gradnju.
 
– Investitori su, misleći da su ušli u proceduru za izgradnju, podigli kredit od 96.000 evra i raselili građane koji su živeli na adresi gde je bilo planirano da se gradi. Slučaj je otkriven u Upravi za planiranje i izgradnju kada im je dostavljen idejni projekat objekta, jer je tada uočeno da za taj objekat nije izdat akt o urbanističkim uslovima – kaže šef odseka policije za suzbijanje privrednog kriminaliteta Zoran Zdravković. Cvetkov se sumnjiči i da je bez odgovarajuće stručne spreme, lažno se predstavljajući kao advokat, u junu 2008. zastupao Ivicu Maksimovića u parničnom postupku kod suda i da je za to primio 4.000 dinara.
– Utvrđeno je da je Cvetkov studirao Pravni fakultet, ali da ga nije završio, tako da nije mogao da radi kao advokat. Takođe, je utvrđeno da nije stekao ni obrazovanje pravnika. Uprkos tome, imao je svoju advokatsku kancelariju – dodao je Zdravković. Kako saznaje „Blic“ policija utvrđuje ko je Cvetkovu sačinio falsifikovani pečat bez rešenja da je upisan u registar Advokatske komore. Predsednik Advokatske komore Niša Dragi Krstić kaže da mu nije poznato da je Cvetkov upisan u registar advokata.
– Da bi neko dobio pečat mora da ima rešenje o upisu u registar advokata, za koje je potrebna diploma Pravnog fakulteta. Nemoguće je da neko ko nije advokat napravi pečat advokata, a da se ne prekrši zakon – kaže Krstić.

Izvor:blic