Home [njuz] Kasne stipendije i krediti

Kasne stipendije i krediti

68
0

 Isplata zaostalih studentskih i đačkih stipendija kasni zbog stanja u budžetu. Normalizovanje od marta, najavljuju iz Ministrastva prosvete.Isplata zaostalih rata učeničkih i studentskih kredita i stipendija, najavljena za prošlu sedmicu – kasni, zbog stanja u budžetu, koje je, prema rečima ministra prosvete Žarka Obradovića u ovom trenutku veoma ozbiljno.

Đački i studentski krediti i stipendije dobili su prioritet u Ministarstvu prosvete, ali će početak isplate zavisiti od stanja u državnoj kasi, rekao je ministar Obradović.

Prema ranijim najavama iz Ministarstva prosvete, učenički i studentski krediti i stipendije trebalo je da budu isplaćeni protekle sedmice, ali je to, s obzirom na situacijau sa budžetom, odloženo.

Ucenicima se duguje po 12.000 dinara, četiri rate za period septembar-decemabar 2008. godine, a studentima po 10.200 dinara, dve rate za novembar i decembar prošle godine.

U Ministarstvu je rečeno da bi od marta mogla da bude normalizovana dinamika isplate, jer se za tada najavljuje uplata za januar, februar i mart ove godine.

Mesečni iznos rate za učenike je 3.000, a za studente 5.100 dinara.

Izvor:RTS