Home [akcija] Muzička radionica “1000 boja zvuka”

Muzička radionica “1000 boja zvuka”

40
0

 Savski venac
Za sve zainteresovane srednjoškolce sa njene teritorije Kancelarija za mlade opštine Savski venac organizuju besplatnu muzičku radionicu “1000 boja zvuka” koja će se održati u DKC “Majdan” u trajanju od tri meseca. 

Osnovni koncept na kojem će se zapravo zasnivati ova škola je oslobađanje mladih iz okvira stečenog iz sveta koji nudi konfomizam  i oslobađanje njihove mašte i jednog novog čak realnijeg pogleda na svet koji nas okružuje kroz zvuk i boje kao što samo ime škole govori. Osnovna ideja je istinsko stvaralaštvo, ma  kakvu formu ono imalo. Ono što svakako ovde nećete dobiti je bilo koji oblik korepeticije i učenja ovo tako ili ovako zapravo sve je dozvoljeno, samo se alati uče, osećaj ne.

Sam program škole  će se ovijati u tri faze:

  • U prvoj fazi ili onoj nazvanoj “Gradjenje Ideje” će se zapravo odvijati upoznavanje sa sadržajem i ciljem škole, prikazivanje i interakciona polemika na temu zvuka i savremenih muzičkih stilova kao i korespondacija izmedju zvuka, muzike, boje, pokreta, fotografije, scene, predela, ličnih doživljaja tj unutrašnjeg bica…
  • Druga faza nazvana je “Learn Tools” u kojoj će biti objašnjavano i zajednički savladavani softwarski alati pomoću koji ce učenici moći ostvariti cilj, a to su editori,sempleri, vst instrumenti, efx efektori kao što su reverb, compresor, granulator, trigger, EQ, A analiyzer, reveser itd.
  • Treca faza je faza “Sada ti” je faza samog ostvarivanja cilja, rad ka dolasku do svakog malog ili, ko zna, nekog velikog dela.

Ono što jos jednom naglašavaju kreatori ovog programa je to da je vaša ideja i osećaj jedino bitno, sve ostalo ostavljamo drugima.

Prema planu škola će otpočeti 14. marta i trajaće 3 meseca. Broj polaznika je ograničen i rok za konkurisanje je 9. mart 2009. godine. Aplikacioni formular  možete preuzeti ovde.

Za sve informacije obratiti se Emiliji Jovanović na 011 2061749, 064 8616118