Home [konkursi] MEĐUNARODNI LETNjI ISTRAŽIVAČKI PROGRAMI ZA STUDENTE 2009 ŠKOLA BIOMEDICINSKIH NAUKA

MEĐUNARODNI LETNjI ISTRAŽIVAČKI PROGRAMI ZA STUDENTE 2009 ŠKOLA BIOMEDICINSKIH NAUKA

57
0

 Treću godinu zaredom Fondacija Prestolonaslednika Aleksandra II za obrazovanje nastavlja uspešnu saradnju sa Politehničkom školom u Lozani (EFPL) u Švajcarskoj, a radi promovisanja njenih obrazovnih programa i uključivanja naših studenata u istraživačke programe ove renomirane Evropske škole. Letnji istraživački program nudi studentima vrhunsko istraživačko iskustvo iz prve ruke u projektima u nekim od istraživačkih laboratorija svoja četiri instituta i specijalne seminare i aktivnosti tokom trajanja programa.

Program traje od 6. jula do 28. avgusta 2009. godine.

 

Konkurs za istraživačke programe je sada otvoren. Ciljna grupa su studenti koji su završili najmanje 2 godine univerzitetskog obrazovanja u biomedicinskim naukama (Life Sciences) u najširem smislu te reči. Za najbolje kandidate obezbeđena je puna stipendija koja pokriva toškove programa, života i putovanja. Selekcija će se obaviti na osnovu akademskog uspeha, motivacionog pisma i pisama preporuke.

Dodatne informacije o programu kao i prijajavni formulari mogu se pronaći na Internet adresi: http://ssv.epfl.ch/summer-research.

Rok za prijavljivanje je 1. mart 2009. godine.

 

Prethodnih godina više studenata iz Srbije su imali priliku da učestvuju u ovom programu.

 

Biomedicinska istraživanja se sve više oslanjaju na kvantitativne pristupe i vrhunske tehnologije. Budućnost biomedicinskih nauka (life sciences) leži na raskrsnici bilogije, prirodnomatematičkih nauka (hemije, matematike, kompjuterskih nauka) i inženjeringa. Škola biomedicinskih nauka pri Politehničkoj školi u Lozani (EFPL) je formirana upravo na toj premisi.

 

Za dodatne informacije i pomoć pri prijavljivanju, studenti se mogu obratiti Fondaciji Prestolonaslednika Aleksandra II za obrazovanje na telefon 011 3064010 i putem e-adrese  \n edufond@dvor.rs Ova e-mail adresa je zaštićena od spam botova, morate imati uključen Javascript da bi je videli . Kontakt e-adresa Letnjeg istraživačkog programa je:  \n summer.sv@epfl.ch