Home [zabavnik] Velimir Ilić najseksipilniji političar (?!)

Velimir Ilić najseksipilniji političar (?!)

72
0

kurir veljaIsprovocirani prošlonedeljnom izjavom gospodina Velimira Ilića, o formiranju Vlade NS-DSS i Radikalne stranke koja je nakon dva dana demantovana izjavom magistra Ilića da se samo šalio i da je hteo da isprovocira javnost, odlučili smo se da izvedemo medijski performans. Tokom realizacije ovog eksperimenta uverili smo se u paradoksalnost javnog prostora u Srbiji i potpunu anesteziranost javnog mnjenja.
Isprovocirani prošlonedeljnom izjavom gospodina Velimira Ilića, o formiranju Vlade NS-DSS i Radikalne stranke koja je nakon dva dana demantovana izjavom magistra Ilića da se samo šalio i da je hteo da isprovocira javnost, odlučili smo se da izvedemo medijski performans.

Tokom realizacije ovog eksperimenta uverili smo se u paradoksalnost javnog prostora u Srbiji i potpunu anesteziranost javnog mnjenja.

Odlučili smo se da u medije plasiramo najbesmisleniju informaciju koja ne podleže krivičnoj odgovornosti. Izmislili smo navodno istraživanje javnog mnjenja po kome je Magistar Ilić najseksipilniji domaći političar. Iako je ova informacija dovoljno apsurdna sama po sebi, efekat smo pojačali navodno izuzetno visokim procentima ispitanika svih polova i seksualnih orijentacija koji su se odlučili za magistra Ilića kao najprivlačnijeg političara.

Saopštenje smo potom poslali medijima i čekali reakcije.

Reakcije koje su usledile empirijski su potvrdile da je Srbija vrednosno šizofreno društvo u kome je javnost umrtvljena i pasivizirana do te mere da se i najbesmislenije i očigledno netačne informcije prihvataju kao a priori istinite.

Od brojnih medija koji su informaciju preneli izdvajamo naslovnu stranu dnevnih novina „KURIR" i reakciju samog Velimira Ilića koji je tim povodom izjavio:
" Drago mi je ako je tako. Inače, i ranije sam više puta pobedjivao u sličnim kategorijama."

Nakon ove izjave možemo otvoreno da poručimo gospodinu Iliću da smo se šalili.

Gospodin Ilić je seksipilan poput ormana u kabinetu premijera, a i samog premijera uostalom. To što gospodin Ilić veruje da je istina laž samo dodatno potvrdjuje potpuno odsustvo odnosa prema realnosti koju političari u Srbiji svakodnevno iznova dokazuju na različitim poljima.

No, nije problem u seksipilnosti već u drugim karakteristikama Magistra Ilića. Gospodin Ilić je bezobrazan, nevaspitan, agresivan i bahat čovek koji se nalazi na javnoj funkciji sa koje mladim ljudima u Srbiji šalje loš primer.

Umesto da pročita neku knjigu ili počne da upražnjava vežbe za prevazilaženje agresivnog ponašanja gopodin Ilić daje sebi za pravo da se poigrava sa nervima biračkog tela plasiranjem neistinitih informacija.

U trenutku kada je Kosovo odgovor na sva pitanja, kada „tehnička vlada" krši Ustav, kada je Srbija poslednja zemlja u Evropi koja nije potpisala Sporazum o viznim olakšicama, kada bacaju bombe na porodice novinara, dok se vrednosti Retro Srbije vraćaju na velika vrata gospodin Ilić daje sebi za pravo da provocira javnost.

Sram Vas bilo, gospodine Iliću.

Ostalim ljudima, koji anestezirani u naučenoj depresiji prihvataju sve uvrede zdravog razuma, želimo prijatan boravak u Srbiji u kojoj je Velimir Ilić Ministar.


Ministar Ilić najseksipilniji političar

Čak 78% ženskih ispitanika odgovorilo je da je Velimir Ilić najzgodniji i najseksipilniji političar, dok je 85% muških ispitanika odgovorilo da je Velimir Ilić simbol muškosti i potencije medju domaćim političarima.

Photo – vreme.com

NVO BIRO je u periodu februar /mart 2007 sprovela istraživanje javnog mnjenja o seksipilnosti domaćih političara.

Istraživanje je sprovedeno na reprezentativnom uzorku od 2300 gradjana na teritoriji Srbije (bez Kosova). U anketi su bili uključeni prestavnici oba pola, svih seksualnih opredeljenja a ubedljivu pobedu odneo je Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić

Čak 78% ženskih ispitanika odgovorilo je da je Velimir Ilić najzgodniji i najseksipilniji političar, dok je 85% muških ispitanika odgovorilo da je Velimir Ilić simbol muškosti i potencije me?u domaćim političarima.

Posebno intersantni su odgovori gay ispitanika na pitanje „Sa kojim bi političarem najradije vodili ljubav ?“.
Od ukupnog broja gay ispitanika obuhvaćenih istraživanjem čak 89% posto njih odgovorilo je kako bi najradije u „otišlo u krevet“ sa Ministrom Ilićem.

Takodje čak 90% ispitanika oba pola smatra Velimira Ilića najmudrijim političarem i oličenjem odlučnog i moralno ispravnog muškarca.

Svi ostali političari nalaze se daleko ispod Velimira Ilića

NVO BIRO je stupila u kontakt sa Ministrom Ilićem i u dogovoru sa njim odlučila da rezultae kompletnog istraživanja predstavi u četvrtak 3. maja, u 12.00h u prostorijama Ministrastva za kapitalne investicije. Pozivamo sve novinare da uzmu učešće u ovom dogadjaju.

izvor: www.biro.org.yu