Home [stipendije] Microsoft i partneri pokreću projekat “Mrežina stipendija 2008/2009”

Microsoft i partneri pokreću projekat “Mrežina stipendija 2008/2009”

60
0

 Mrežina stipendija" je nagradni konkurs u kojem se kandidati putem online testiranja takmiče za dobijanje dve vredne nagrade: MCITP Server Administrator akademije i MCTS.net akademije – višemesečna školovanja za certifikovanog administratora IT sistema ili programera u sklopu Microsoftovog edukacionog centra Algebra. Aktivnim učestvovanjem u ovom projektu Microsoft i partneri nastoje pomoći u rešavanju problema deficita IT kadrova u hrvatskoj privredi

Mreža, časopis za IT profesionalce, u saradnji s Microsoftom Hrvatska i vodećim informatičkim edukativnim centrom u regiji, univerzitetom Algebra, pokreće akciju stipendiranja kandidata koji žele steći znanja s područja administracije računarskih sistema ili razvoja softverskih aplikacija.

Takmičenje „Mrežina stipendija 2008/2009“ otvoren je za sve potencijalne kandidate koji bi želeli proći kroz Microsoftovu MCITP Server Administration akademiju ili kroz MCTS.NET akademiju.
Oba programa objedinjuju edukaciju i certifikaciju za rad s najnovijim tehnologijama i platformama – Microsoft Windows Server 2008 serverskim sistemom te Microsoft Visual Studio 2008 razvojnom okolinom. U program stipendiranja uključena su i dva hrvatska poslodavca – Konzum i Siemens – koji će dobitnicima stipendije pružiti priliku za praktičnu primenu stečenih znanja, a na kraju i zapošljavanje.

Kandidati za stipendije mogu se prijaviti putem web stranica na adresi http://stipendija.algebra.hr te na njima odmah i proći kroz sistem preliminarnog testiranja, zavisno od željenog smeru. Putem ovog online sistema ujedno se proverava znanje potencijalnih kandidata iz odabranog područja te njihova motivisanost, biografije i razlozi zbog kojih žele karijeru u IT-u. Prijavu i online testiranje moguće je obaviti do 1. marta nakon čega će žiri, sastavljen od predstavnika organizatora i partnera na projektu, odabrati kandidate koji ulaze u konačni izbor. (Economy, 12. januar 2009.)