Home [zabavnik] Virtuelni sport kao prav

Virtuelni sport kao prav

61
0
 Japanska kompanija „Nintendo“ uspela je da napravi informatičko sredstvo za zabavu i igru uz pomoć kojeg se troše kalorije i koja traži stalnu fizičku aktivnost putem direktnih pokreta tela – kaže direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“ Žarko Mušicki, u kojoj je juče otvoren specifičan Turnir u virtuelnom tenisu

Učenici ove škole su putem video igrice koja simulira tenis, odmerili snage igrajući konzolama umesto reketa i posmatrajući svoje pozicije na video bimu. Pomenutu igricu je na poslednjem Sajmu obrazovanja u Novom Sadu predstavila Informatička gimanazija „E gimnazija“ nakon čega se javilo veliko interesovanje za upotrebu igrice u školama.

– Trudimo se da idemo u korak sa informatičkim i tehničkim inovacijama tako da smo bili prva škola u kojoj je zaživeo projekat elektronskog dnevnika. Ovom igricom promovišemo novi način bavljenja kompjuterskim igricama zato što se uglavnom podrazumeva da deca koja igraju sede, goje se, postaju asocijalni i pasivni u svakom smislu. Važno je napomenuti da se na ovakav virtuelni način sportom može baviti svaki učenik bez obzira na pol, uzrast, fizičke predispozicije i kondiciju – dodaje direktor Mušicki.

Igrica pod nazivom Nintendo – WII ne mora se igrati u fiskulturnoj sali, dovoljna je jedna učionica. Primena je moguća za zagrevanje, održavanje kondicije u zimskom periodu kao i za zabavu i igru a pruža mogućnost za igranje individualnih ali i kolektivnih sportova.