Home [njuz] Praksa u Banovini za 34 studenta

Praksa u Banovini za 34 studenta

39
0

 Na Novosadskom univerzitetu objavljen je spisak 43 studenta koji će učestvovati u programu radne prakse u Skupštini i Izvršnom veću Vojvodine.

Učesnici programa imaju priliku da, osim radnog iskustva, steknu i sertifikat, a najuspešniji će dobiti i novčane nagrade.

– Konkurisala sam jer sam želela praksu koja će mi koristiti za karijeru i konačno zaposlenje. Smatram da će mi ovakva praksa mnogo pomoći jer, iako studiram žurnalistiku na Filozofskom fakultetu, želim da se bavim politikom. Generalno, jedva čekam da me pozovu na prvi radni dan – kaže Marina Grnja koja će, sa još troje studenata, na praksi biti u Kancelariji za evropske poslove.
Studenti završnih godina ići će na praksu u pokrajinske sekretarijate za obrazovanje (6), kulturu (2), sport i omladinu (5), regionalnu i međunarodnu saradnju (3), informacije (1), zdravstvo (1), rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova (2) arhitekturu, urbanizam i graditeljstvo (3), u kancelariji pokrajinskog ombudsmana (3), Fondu za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima (3), u Kancelariji za evropske poslove (4), Skupštini Vojvodine (6), Službi za upravljanje ljudskim resursima (1), u Zavodu za ravnopravnost polova (1), Garancijskom fondu (1) i u Kancelariji za inkluziju Roma (1).
Osim prakse, učesnici će imati organizovanu i dodatnu obuku kroz radionice, predavanja i posete. Ovaj program realizuje se od školske 2003/2004. godine u saradnji sa Skupštinom i Izvršnim većem Vojvodine uz podršku OEBS-a.

Izvor:Blic