Home omladinska politika Trening za koordinatore/ke kancelarija za mlade

Trening za koordinatore/ke kancelarija za mlade

33
0

 Trodnevni Trening za koordinatore/ke Kacelarija za mlade, koji se održava u Sremskim Karlovcima (10-12. decembar 2008. godine), završava se danas. Trening je podržan od strane USAID-a i ima za cilj osnaživanje koordinatora/ki i razvijanje veština neophodnih za uspešno funkcionisanje Kancelarija za mlade i sprovođenje omladinske politike u lokalnim sredinama. Kroz predavanja i radionice, koordinatori/ke kancelarija za mlade stiču znanja i veštine o verbalnoj i neverbalnoj komunikaciji, pravilima javnog nastupa, načinima prikupljanja sredstava, organizaciji događaja i komunikaciji sa medijima, korišćenju resursa i osnovama planiranja.

Trening su 11. decembra posetili državni sekretar Ministarstva omladine i sporta, Ivana Kovačević i Majkl Pilsberi, direktor USAID SCOPES Programa.

„Neformalno obrazovanje pruža praktična znanja i veštine, vodi ličnom razvoju i podstiče  aktivizam i učestvovanje. Savremeni tokovi u Evropi snažno promovišu "učenje tokom celog života." Zato verujem da ćete ovaj trening iskoristiti kao priliku da se usavršite i da će vam pomoći u vašem radu u Kancelarijama za mlade i sprovođenju omladinske politike u vašim sredinama.  Želim vam uspeh i nadam se da ćete stečena znanja primenjivati“, istakla je državni sekretar Ivana Kovačević.