Home [stipendije] Stipendije za 18 studenata

Stipendije za 18 studenata

70
0

 Upravni odbor Fonda "Atanasije Stojković" doneo je odluku o broju studenata korisnika stipendija za školsku 2008/2009. godinu. Tim povodom upriličeno je i svečano potpisivanje ugovora. Stipendije Fonda dobilo je 18 od 36 studenata koji su konkurisali u zakonskom roku, na osnovu konkursnih uslova. Te stipendije dodeljuju se u periodu od jedne godine, počev od oktobra 2008. do septembra 2009. godine. Stipendija po studentu iznosi 12.000 dinara. Fond "Atanasije Stojković" već četiri godine dodeljuje stipendije najboljim studentima. Iz godine u godinu povećava se broj studenata koji konkurišu, što je najbolji pokazatelj da je ulaganje u talentovane mlade ljude važan segment razvoja jedne sredine.

– Ubeđeni smo da će mnogi od njih u budućnosti biti nosioci privrednog i društvenog razvoja Mitrovice. Znamo da je ulaganje u najbolje najvažnija investicija. Znanje je ključno za modernu tržišnu utakmicu. Oni narodi koji ulažu u znanje imaće u toj utakmici veliku prednost – rekla je Zorica Gašpar, načelnica Uprave za obrazovanje, kulturu i sport.

Fond namerava da pomaže i onim studentima koji nisu dobili stipendiju. Pomoć će se ogledati u podršci njihovim aktivnostima na fakultetima, kupovini knjiga i drugih neophodnih školskih sredstava i podršci u njihovom stručnom usavršavanju.