Home [konkursi] Jelen Pivo vas vodi na Trenchtown festival

Jelen Pivo vas vodi na Trenchtown festival

51
0

trenchtown.gif50 najbržih koji imaju kupljenu ulaznicu za Trenchtown festival koji se održava od 28. aprila do 1. maja, i pošalju mail na office@fokus-su.org.yu , dobijaju besplatan prevoz iz Beograda u ponedeljak 30.04.2007, i povratak nakon festivala. Ovu akciju organizuje Fokus fondacija iz Subotice koja je organizator festivala i Jelen Pivo, a svi dobitnici besplatnog prevoza biće obavešteni o daljim uputstvima vezanim za prevoz.
Nastupom napuljske grupe Ghetoo Campania, jedne od najprivlačnijih koncertnih atrakcija savremene Italije, i hrvatskog Cubismo, sastava koji svira energičnu plesnu muziku utemeljenu na afro-kubanskim ritmovitma (ali u svom prepoznatljivom stilu), u subotu, 28. aprila, u Etno kampu na Paliću, počinje veliki muzički festival Trenchtown, koji će od 28. aprila do 1. maja, na tri festivalske bine: Glavni trg, Di džej (DJ) plato i Rege sokak, ugostiti preko sto izvođača iz deset zemalja!

Organizator "Fokus" fondacija iz Subotice, očekuje da će se za vreme trajanja Festivala u Suboticu i na Palić sliti nekoliko hiljada mladih ljudi, privučenih pre svega bogatim muzičkim programom.

U subotu će na bini "Di džej plato" nastupiti i Stiv Gerard (Steve Gerard) — čije je ime jedna od prvih asocijacija na samo pominjanje "progresiv" (progressive) zvuka, kao i di džej Marko Milošević (MKDSL), jedan od ustanovitelja beogradske elektro scene, koji svoju muziku, koju sam producira, opisuje kao inteligentnu muziku za ples… U nedelju, 29. aprila, zvezde večeri biće članovi grupe "Anima Saund Sistem" (Anima Sound System) iz Budimpešte, koja gradi reputaciju jednog od najbitnijih elektro sastava ovog područja.

Imaćemo priliku da čujemo i vidimo i poznati domaći bend "Darkvud dab" (Darkwood dub), dok na "Di džej platou" nastupaju i "Amor", "Poli", "Žepa"…. Ponedeljak je rezervisan za Ramba Amadeusa i Ajsa Nigrutina, Dejana Milićevića i Olivera Hoa, dok nas poslednjeg dana Festivala, u utorak, 1. maja, na Glavnom trgu čekaju "Ajsbrn" (Ayesburn) i "Ortodoks Keltsi" (Ortodox Celts) — oba benda predstaviće premijerno svoj novi album. Ljubitelji nešto drugačijeg zvuka moći će da uživaju u muzici Tarmo Vanasa (Tarmo Vannas) čiji je specifičan muzički stil u poslednje vreme evoluirao u žanrovsku neodredljivost, u miksturu zvukova… Naravno, osim pomenutih izvođača, na tri festivalske bine nastupiće i brojni drugi izvođači, a bogat program očekuje i ljubitelje rege muzike — naravno, u "Rege sokaku".

Osim muzičkog programa koji počinje u 20 časova i traje do ranih jutarnjih sati, na terasi "Trenčtaun" festivala di džejevi će goste zabavljati i preko dana. Planiran je i rad u kreativnim radionicama "Fokus" fondacije: književnoj, filmskoj i foto radionici.

Moto ovogodišnjeg Festivala "Tolerancija je uživancija!" govori o želji organizatora da poseban akcenat stave na zbližavanje mladih, obećavajući pri tom višednevne pozitivne (muzičke) vibracije…

Dodatne informacija na www.trenchtown.org.

KARTE

Ulaznice, po ceni od 1.590 dinara za sva četiri dana, odnosno 520 za subotu, 28. april, 490 za nedelju i ponedeljak, i 520 dinara za utorak, 1. maj, još se mogu kupiti u "IPS"-u u Subotici, Novom Sadu i Beogradu. Na dan Festivala karte će biti skuplje, a moći će se kupiti na festivalskoj blagajni.

FESTIVALSKI KAMP

Bitan festivalski šmek svake godine potvrđuje festivalski kamp sa preko četiri stotine šatora, odnosno 1.200 festivalskih gostiju. Za sve kampere je obezbeđen sanitarni čvor, i topla voda za tuširanje. Kamperi festivala bi trebalo da predaju svoje prijave za učešće u kampu svakog festivalskog dana od 12 do 19 časova. Kupovinom kompleta za sva četiri dana i kompleta karata za subotu i nedelju, odnosno ponedeljak i utorak stiče se pravo na besplatno kampovanje.

FESTIVALSKI RESTORAN

Tokom četiri festivalska dana za sve goste je ozbezbeđena veoma bogata gastronomska ponuda u okviru festivalskog restorana autentične vojvođanske kuhinje za izuzetno povoljnim cenama.

PARKING

Pošto se festival održava na specifičnoj lokaciji, u srcu palićke šume, od ove godine za sve posetioce Festivala je ozbeđen festivalski parking sa kapacitetom od preko 500 stotina mesta za parking automobila.
< Nazad Napred >

[Nazad]