Home [ muviz ] ”Slobodna zona” od 7. do 12. novembra

”Slobodna zona” od 7. do 12. novembra

38
0

 Četvrti filmski festival ''Slobodna zona'' održava se na starom mestu, u Dvorani Kulturnog centra Beograda od 7. do 12. novembra 2008. Kao i do sada, publika će imati priliku da vidi višestruko nagrađivane filmove koji tretiraju aktuelne svetske događaje i njihove posledice.

Autori filmova, svojim prikazom kontroverznih junaka i njihovih pogleda na svet, pružaju publici drugačije viđenje stvarnosti koja je često potpuno različita od uobičajene medijske interpretacije. Snažnim autorskim pristupom važnim temama današnjice filmovi Slobodne zone nude gledaocima svežu i neuobičajenu osnovu za posmatranje i razumevanje sveta. Pod sloganom ''Pomeri granice'', ''Slobodna zona'' ove godine prikazuje 17 igranih i dokumentarnih filmova u redovnom programu i 3 vanredne projekcije za učenike srednjih škola. Cena ulaznice za jednu projekciju je 150 dinara. Prihod od prodatih karata namenjen je kupovini pokretnog mamografa za rano otkrivanje raka dojke.

Gosti festivala: Don Edkins (Taksi do tamne strane, petak u 18:30 i Glasajte za mene, subota u 18:30) Pol Ričards (Heavy Load, subota u 16:30) Miloš Lončarević (Duhovi Cite Soleil, ponedeljak 18:30) Džefri Smit (Engleski hirurg, utorak 16:30) Joey Frank (Manda Bala / Pošalji metak, utorak u 18:30) Jung Čeng (Uz Jangce, sreda u 18:30)

Izvor:Kontra