Home [konkursi] Konkurs Fonda B. M. Mihiz

Konkurs Fonda B. M. Mihiz

50
0

 Upravni odbor Fonda "Borislav Mihajlović Mihiz" raspisao je konkurs u kome poziva sva pozorišta na teritoriji Vojvodine da ponude koncept realizacije jednog od dramskih tekstova dobitnice "Mihizove nagrade" za 2008. godinu – mlade dramske spisateljice Milene Bogavac. Prema konkursu, ono pozorište koje predloži "najadekvatniji umetnički i produkcijski koncept realizacije jednog od tekstova" dobiće od fonda 1.200.000 dinara kao pomoć za realizaciju tog projekta na sceni.

Prijave na konkurs pozorišta treba da pošalju u Srpsku čitaonicu u Irigu (Ribarski trg 37, Irig), gde se nagrada "Borislav Mihajlović Mihiz" svake godine i uručuje.

Upravni odbor Fonda "Borislav Mihajlović Mihiz" postavio je kao uslove konkursa da u obzir dolazi realizacija jednog od celovečernjih tekstova Milene Bogavac – North Force, Crvena, Dragi tata, 3, 4… sad! i Balerina/Gamma Cas. Koncept realizacije teksta treba da sadrži pored odabranog teksta i ime reditelja i njegov koncept, glumačku podelu i datum premijere, a uslov je da predstava bude premijerno izvedena najkasnije do 31. decembra 2009. godine. Konkurs je otvoren do 25. novembra, a Upravni odbor fonda, koji će doneti odluku koje će pozorište biti odabrano, objaviće rezultate do 15. decembra.

Izvor:Gradjanski