Home [njuz] Proslava V dana u Beogradu

Proslava V dana u Beogradu

78
0

 Anti Trafiking Centar iz Beograda prikazuje film "V-DAN: DOK NASILJE NE PRESTANE" i snimak sa prošlogodišnje predstave Vaginini monolozi, koja je igrana u okviru proslave V-Dana u Beogradu, u četvrtak, 15. februara od 19h u REX-u (Jevrejska 16, Beograd). U predstavi su igrale poznate domaće glumice (Ana Sofrenović, Mirjana Karanović, Anita Mančić, Nataša Marković, Jelena Ilić, Danica Maksimović i druge) i gošće iz inostranstva.

Dirljiv i duhovit, svojevremeno jedan od favorita Sandens festivala film "V-DAN: DOK NASILJE NE PRESTANE" beleži kako je brodvejska hit monodrama autorke IV Ensler "Vaginini monolozi" narasla u V-DAN, medjunarodni pokret za zaustavljanje nasilja nad zenama.

Iz lokalnih sredina, raznovrsnih kao sto su Njujork, Filipini i Kenija, film rediteljke Ebi Epštajn prikazuje emotivno nabijene intervjue i čitanja običnih žena i slavnih ličnosti (uključujući Rozi Perez, Selmu Hajek, Rozario Doson, Džejn Fondu i Lizu Gej Hamilton), koje sve hrabro otkrivaju svoja intimna iskustva i udružuju se zajedno da razbiju tišinu koja okružuje zlostavljanje.
Na panelu nakon projekcija, pored rediteljke predstave Jelene Bogavac, Danice Maksimović i glumica koje su igrale, govoriće i Ljubiša Rajić i druge značajne ličnosti iz javnog zivota.

Kampanja " Dok nasilje ne prestane" realizovana je uz podršku organizacija Freedom House (USAID), Mama Cash, Heart and Hand i pod pokroviteljstvom Grada Beograda, Pokrajinske vlade Vojvodine i u saradnji sa Jugoslovenskim Dramskim Pozorištem (JDP), Domom Omladine Beograda, kompanijama International Metropolis Media, Masel Bus Advertising, RD Marketing iz Novog Sada, PRofession Group i uz medijsko sponzorstvo RTV B92 i RTV Studija B kao i mnogih štampanih medija.

PROGRAM PROSLAVE V-DANA:

četvrtak, 15. februar od 19h, Kulturni centar REX (Jevrejska 16)

Projekcija filma “ DOK NASILJE NE PRESTANE“

Režija: Ebi Epštajn

/ SAD, 2003, 73 min./

+

Snimak pozorišne predstave VAGININI MONOLOZI

Režija: Jelena Bogavac

/Srbija, 2006, 16 min./

+

Panel o moći, politici i seksualnosti

Dobrodošli u Rex!