Home [zabavnik] SpomenikTupaca u Marinkovoj bari

SpomenikTupaca u Marinkovoj bari

92
0

 Udruženje obožavalaca hip-hopa Rad i vizija pokrenulo je inicijativu da se u beogradskom naselju Marinkova bara podigne spomenik američkom reperu Tupacu Shakuru (1971-1996). "Podizanjem spomenika Tupacu Shakuru želimo da promovišemo romsku populaciju koja pretežno nastanjuje Marinkovu baru", navode pokretači ove inicijative u saopštenju.

"Većina omladine koja živi u ovom naselju usmerena je u svom muzičkom opredeljenju na rep muziku. Spomenik ovom umetniku ubijenom u obračunu kriminalnih grupacija crne populacije Amerike treba da utiče na njihovu svest i ukaže pažnju na nedostatke u njihovom odrastanju."

U saopštenju se dodaje da je u toku formiranje odbora na čelu sa jednim od osnivača Rada i vizije Igorom Andrićem, u kom će sedeti i nekoliko predstavnika samih Roma iz Marinkove bare, kao i likovna umetnica Jovana Desić i DJ Ape.

Iz Rada i vizije kažu da bi voleli da se u odboru nađu i muzičari Zoran Kostić Cane (Partibrejkers), Mikri Maus (Prti Bee Gee), Ajs Nigrutin, Đus i Džej Ramadanovski.

Izvor:Popboks