Home [zabavnik] Na Pravnom dozvoljene ljubav između studenata i profesora

Na Pravnom dozvoljene ljubav između studenata i profesora

680
0

 Na Pravnom fakultetu su, novim Pravilnikom o ponašanju, dozvoljene emotivne veze između studenata i profesora.
Menadžment fakulteta smatra da će na taj način lakše definisati šta je uznemiravanje, a šta iskrena emocija, dok za studente to nije ništa novo, jel tvrde da je ljubav između studenata i profesora cvetala i do sad. Uskoro će Pravni fakultet biti pun brucoša, redovnih studenata, večitih studenata. U amfiteatru oni će spoznati jednu potpuno novu dimenziju studiranja, koja neće biti na raspolaganju studentima ni jednog drugog fakulteta.
Naime, Pravni fakultet je odlučio da dozvoli emotivne veze između profesora i studenata.

Međutim, za mnoge studente ovo nije nova vest. Oni kažu da su se i do sada profesori zabavljali sa svojim studentkinjama. Neki, čak kažu da na fakultetu postoje i profesorke koje bi im bile zanimljive u emotivnom smislu, dok studentkinje tvrde da nisu za takve vrste veza i da to ne podržavaju.

Menadžer za odnose sa javnošću Pravnog fakulteta Dragiša Potić kaže da je sada jasno definisano šta je seksualno uznemiravanje, a šta emotivna veza i da se sve nalazi na sajtu Pravnog fakulteta u Pravilniku o standardima rada i ponašanja.
"Za razliku od ponašnja koje predstavlja seksualno uznemiravanje, emotivni odnos među članovima akademske zajednice, među nama kao slobodnim ljudima, generalno uzev predstavlja privatnu stvar, koja je u interesu Fakulteta", kaže Potić.

Na naše pitanje da li je u interesu fakulteta, ako student polaže ispit kod profesora sa kojim je u emotivnoj vezi, Potić kaže: "Znate, ja ne mogu to tako da tumačim. Očigledno je u interesu studentkinje."

Šuškaće se o tome na pauzama između predavanja, ali i verovatno zauvek pominjati da se on ili ona venčao sa profesorom. Naša poznata književnica Isidora Bjelica kaže da se i danas šuška da se ona udala za svog profesora, iako je to uradila tek nakon što je završila fakultet."

Pa, naravno da se šuška. Nekima to nije interesantno, nekima jeste, ali u principu, mak na konac, to je veliko pitanje ko je bio u pravu. Moj muž i dalje misli da je bio u pravu i da je besmisleno ulaziti u vezu sa studentkinjom, a ja mislim da smo besmisleno izgubili 5 godina života", kaže Bjelica za našu televiziju.

Možda će od 1. oktobra u amfiteatru Pravnog fakulteta neki profesor predavati svojoj devojci ili neka profesorka svom mladiću, da li će se to odraziti na procenat prolaznosti studenata na ispitima, ostaje da se vidi.

 
Izvor: TV Pink